Vrei sa vizitezi imprejurimile Bucurestiului? Iata ce excursie iti recomandam

Lectură: 3 minute

Cand ai vizitat ultima data Bucurestiul si imprejurimile? Daca nu iti aduci aminte, nu este problema. De multe ori, cautam obiective turistice mai departe de zona in care locuim si uitam ca putem sa ne bucuram de frumusetea naturii sau de obiective arhitecturale in jurul orasului. Astfel, iti prezentam in continuare cateva obiective turistice pe care le poti vizita intr-o excursie de o zi in jurul Bucurestiului. De asemenea, te invitam pe site-ul nostru pentru a vedea si alte excursii de o zi in Romania pe care le-ai putea alege. 

Excursia pe care ti-o propunem are un traseu interesant, care sigur te va surprinde: Biserica Draganescu – Parcul si Manastirea Comana – Palatul Brancovenesc de la Potlogi. Datele de plecare pentru anul acesta sunt urmatoarele: 24.06, 19.08, 16.09. Plecarea se face la ora 07:00 din parcara Academiei Militare Romane, iar traseul este urmatorul: Bucuresti – Potlogi – Draganescu – Comana. 

Prima data vei vizita Palatul Brancovenesc de la Potlogi, care a fost construit intr-un singur an, de catre Constantin Brancoveanu pentru fiul acestuia. Este un adevarat complex momumental cu o suprafata de 23000 mp, care este alcatuit din numeroase elemente: palat, poarta de intrare, incaperile corpului de garde, locuintele personalului, vechea casa boiereasca si altele. Langa palat se regaseste si biserica. Aceasta a fost ctitorita tot de Constantin Brancovanul, in anul 1683. Biserica poarta hramul Sfantului Dumitru. Intreg ansamblul muzeal este monument istoric si trebuie sa stii ca mare parte din cladiri au fost reconstruite si arata asa cum au fost gandite de catre Constantin Brancoveanu.

Apoi, vei vizita Biserica Sfantul Nicolae din Draganescu. Aceasta este celebra deoarece aici se gasesc picturi realizate de Parintele Arsenie Boca, picturi pe care multi le considera controversate. Aceasta biserica are o istorie bogata, fiind construita in anul 1870, de catre Petre Danescu si Ioan Dumitrescu. A fost modernizata dupa anul 1950. In perioada comunismului, cand Parintele Arsenie Boca nu a mai avut voie sa tina slujbe, s-a apucat sa picteze interiorul bisericii, insa icoanele si frescene nu se incadreaza in canoane. Cu ajutorul acestora, Arsenie Boca a incercat sa transmita diverse mesaje celor care intrau in biserica. 

Urmatorul obiectiv turistic este Manastirea Comana, situata in localitatea cu acelasi nume, judetul Giurgiu. Aceasta a fost ctitorita de Vlad Tepes in anul 1461 si a avut rol de manastire-cetate. Tot aici, poti vizita si Mausoleul Eroilor, situat in curtea manastirii. Dupa incheierea vizitei, vei porni spre Bucuresti, unde vei ajunge spre seara, bineinteles in functie si de conditiile de trafic. 

Aceasta a fost doar una dintre excursiile de o zi pe care le poti alege de la O Zi Cat o Vacanta. Iti recomandam sa intri pe site-ul nostru si sa le vizionezi si pe celelalte. Vei descoperi excursii spre cele mai frumoase obiective turistice aflate la doar cateva ore distanta, unde vei ajunge foarte repede. Ce mai astepti? Planifica-ti din timp urmatoarea excursie. 


Excursii de O Zi