Locuri de vizitat in Romania: 5 excursii de o zi in care vei redescoperi frumusetile tarii

Lectură: 5 minute

Stiai ca poti vizita Romania in fiecare weekend? Indiferent unde ai locui, poti ajunge cu usurinta la cele mai frumoase obiective turistice din zona ta. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta 5 excursii de o zi in Romania, cu plecare din Bucuresti, in care poti descoperi cele mai frumoase atractii turistice din tara. 

Cand ai vizitat ultima data imprejurimile Bucurestiului? Uneori, cele mai frumoase locatii de vacanta sau pentru escapade sunt mai aproape decat ne-am fi asteptat. De aceea, iti propunem o Excursie Manastiri si Palate de langa Bucuresti. Plecarea se face la ora 8 dimineata, din Bucuresti (parcarea din fata Academiei Militare Romane), iar prima oprire va fi la Manastirea Cernica. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute manastiri din jurul Bucurestiului si a fost atestata inca din anul 1608, fiind numita pana in acel an ,,Gradistea Florestilor”. Dupa vizitare, drumul continua spre Manastirea Pasarea, al carei nume se datoreaza stolurilor de pasari din zona. A treia manastire pe care o vei vizita este Tiganesti, o bijuterie arhitecturala atestata din secolul al XVII-lea. In jurul pranzului, drumul te va purta la Buftea, mai exact la Palatul Stirbei, ce are o istorie impresionanta: a fost refugiu pentru Regina Maria si cinci dintre copiii sai in timpul Primului Razboi Mondial. Ultima oprire a excursie va fi la superbul Palat Mogosoaia, un loc din care cu siguranta nu iti vei mai dori sa pleci, datorita frumusetii lui. 

Continuam recomandarile cu una dintre cele mai frumoase zone din tara noastra: Fagarasul. Astfel, iti propunem o Excursie in Tara Fagarasului – La Vâltori. Traseul este unul foarte interesant: Bucuresti – Ploiesti – Campina – Sinaia – Predeal – Brasov – Fagaras – Tara Fagarasului. Prima oprire a acestei excursii va fi la Manastirea Rupestra de la Sinca Veche, unul dintre cele mai interesante lacasuri de cult din tara datorita miturilor tesute in jurul acesteia. Mai este cunoscuta drept ,,Templul Ursitelor”. Urmatoarea oprire va fi “La Valtori”, unde vei putea vizita cel mai vechi complex de instalatii traditionale de prelucrare a lanii din Romania. Dupa masa de pranz, vei merge la Manastirea Sambata de sus si apoi la Izvorul Parintelui Arsenie Boca. 

Daca vrei sa vizitezi locuri superbe la doar cateva ore de Bucuresti, atunci sigur iti va placea aceasta Excursie Campina – Brebu – Barajul Paltinu. Prima oprire in cadrul acestei excursii va fi la Templul Iuliei Hasdeu. Probabil ai auzit de acesta, prin prisma legendelor: se spune ca este unul dintre cele mai bantuite locuri din tara. Templul a fost construit de catree Bogdan Petriceicu Hasdeu dupa moartea fiicei sale Iulia. Se spune ca noaptea, Iulia ar canta la pian in aplauzele tatalui ei. Urmatoarea vizita va fi la Muzeul Memorial ,,Nicolae Grigorescu”, casa in care a trait celebrul pictor si de asemenea, casa care a adapostit Cartierul General German in timpul Primului Razboi Mondial. Excursia continua in localitatea Brebu, unde vei putea vizita Complexul arhitectural medieval Brebu, construit de catre domnitorul Matei Basarab. Complexul este unul dintre cele mai bine pastrate monumente medievale din tara noastra si este alcatuit din biserica, turnul clopotnita, case domnesti si zidurile de aparare. Ultimele obiective turistice pe care le vei vizita in acea zi vor fi Lacul si Barajul Paltinu. 

Sinaia si zonele invecinate reprezinta unele dintre cele mai atractive destinatii din tara, de care nu te poti plictisi ori de cate ori ai reveni. Statiunea este considerata ,,Perla Carpatilor”, fiind o statiune regala de o frumusete rara. Oriunde te-ai uitat, vezi bucati de istorie si cu siguranta o vei aprecia. Astfel, ti recomandam o Excursie Sinaia – Manastirea Caraiman. Prima oprire va fi la Manastirea Sinaia, ce are o priveliste extraordinara si unde vei gasi liniste si o curte impresionanta. Apoi, vei vizita superbul Castel Peles, unul dintre cele mai frumoase din Europa si primul castel complet electrificat de pe continent. Nu doar castelul este de o frumusete impresionanta, cu detalii ce te vor face sa exclami la fiecare pas, ci si privelistea din jurul sau si din curte. De la Castelul Peles, vei merge pe Poteca Regala spre Poiana Stanii, Stancile Franz Joseph, Pestera Bogdan, Schitul si Stancile Sfintei Ana. Ultima oprire din program va fi la Manastirea Caraiman. 

Ultima excursie pe care ti-o prezentam astazi, iti va purta pasii spre Fagaras. Din nou, superba zona a Fagarasului, pentru ca nu ne putem satura de minunatele peisaje si de atractiile turistice de aici. Astfel, te invitam sa descoperi Fortificatii din Tara Fagarasului. Primele obiective turistice pe care le vei vizita sunt Cetatea Fagarasului si Muzeul Tarii Fagarasului. Apoi, drumul continua spre Biserica Fortificata din CIncu, una dintre cele mai mari bazilici romane dintr-o localitate saseasca. Un obiectiv turistic unic, pe care il vei gasi extrem de interesant este Manastirea (Abatia) Carta, ce dateaza din anii 1202-1206, fiind construita de calugari de rit cistercian. Ultima vizita din excursie va fi la Castelul de Lut din Valea Zanelor, de care mai mult ca sigur ai auzit.  

Speram ca ti-au placut toate aceste idei de excursii si ca vei alege macar una pentru anul acesta! 


Excursii de O Zi