Informații de călătorie

Vacanta inseamna relaxare. Insemna balanta dintre placerea odihnei, savoarea mancarii, frumusetea peisajelor si clipele unice petrecute in doi sau cu familia. O balanta intre stilul tau si profesionalismul nostru.

Pentru ca nu exista un mod corect sau gresit de a caltori, dar fiecare stil de vacanta isi are propriile avantaje.

De la experiente de 5* cu all inclusive, la bucuria simplitatii, a caselor varuite in alb si a bucatelor preparate ca-n vremea bunicii. Fiecare program organizat de Agentia Hello Holidays este gandit pentru tine, alaturi de tine.

Te ghidam spre destinatia potrivita, iti povestim totul despre ea, iti propunem varianta adecvata bugetului tau si iti cream intregul pachet pentru a te lipsi in totalitate de griji.

Informatii pe care e bine sa le cunosti inainte sa pleci in calatorie


Conditii de calatorie

Cetatenii români care calatoresc în strainatate în grup organizat prin intermediul agentiei de turism trebuie sa detina asupra lor urmatoarele documente la punctele de control de trecere a frontierelor:

* Pasaport valabil 6 luni pentru tarile non UE si a unei carti de identitate valabila 6 luni pentru tarile membre ale Uniunii Europene.
* Buletinul de Identitate (BI) NU este valabil.

Pasaportul este necesar pentru copiii care nu au implinit varsta de 14 ani.

Pentru a putea calatori in strainatate, minorii cetateni romani trebuie sa fie insotiti si pot iesi din tara doar cu acordul parintilor sau a reprezentantilor legali.

Iesirea din tara a unui cetatean roman minor este permisa doar daca este insotit de o persoana fizica majora si care indeplineste urmatoarele criterii:

  • Este titularul unui pasaport sau carte de identitate si calatoreste insotit de ambii parinti;
  • Este titularul unui pasaport sau carte de identitate si calatoreste cu unul dintre parinti. Parintele insotitor trebuie sa prezinte o declaratie a celuilalt parinte din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei in stainatate, sau dupa caz face dovada decesului celuilalt parinte;
  • Este titularul unui pasaport sau carte de identitate si calatoreste cu unul dintre parinti. Parintele insotitor trebuie s faca dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare definiva si irevocabila.
  • Este titularul unui pasaport sau carte de identitate si calatoreste cu o alta persoana fizica majora. Persoana insotitoare trebuie sa detina cazier judiciar si o declarație cu acordul efectuarii de calatorii in strainatate. Declaratia este necesara din partea ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.

*Continutul prezentat este cu caracter informativ. Pentru date oficile va rugam sa accesati site-ul Politiei de Frontiere Romane.

In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati. Si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.


Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării.

Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României. Precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.

Pentru mai multe detalii privind conditiile de calatorie puteti accesa si site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Va recomandam sa verificati ca documentele de calatorie sa fie valabile şi în bună stare!

Asigurarea Medicala de Calatorie (optionala) vs Card European de Sanatate

* valabile pe perioada calatoriei in afara tarii


Asigurarea Medicala de Calatorie este valabila in toate tarile, nu numai in tarile UE si Elvetia. Aceasta asigura accesul la serviciile spitalelor si clinicilor private. Atat in cazul necesitatii unor tratamente medicale de urgenta, nu numai la cele din sistemul public.

Asigurarea Medicala este obligatorie pentru tarile din afara Uniunii Europene. Aceasta asigurare se poate incheia atat la agentiile de turism cat si la companiile de asigurare.

Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate permite accesul doar in sistemul public de sanatate in tarile Uniunii Europene si Elvetia. Acesta se obtine de la Casa de Asigurari de Sanatate teritoriala.

Pentru mai multe detalii privind asigurarile puteti contacta consultantii din agentie. Pentru informatii suplimentare privind cardul european de sanatate puteti accesa site-ul cnas.ro.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala). Pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Unitatile de cazare


Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva. Si poata sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. In acest moment nu exista un sistem mondial de clasificare.
Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.