Descopera cele mai frumoase obiective turistice din Buzau in excursii de o zi!

Lectură: 4 minute

Judetul Buzau, aflat la o distanta nu foarte mare de Capitala, atrage turistii prin cateva obiective ce nu trebuie ratate si pe care iti recomandam sa le vizitezi macar o data in viata. Poti ajunge in judetul Buzau si poti face excursii de o zi in Romania, prin care sa vizitezi cele mai populare atractii turistice, dar si unele obiective mai putin cunoscute. In continuare, iti prezentam cateva dintre cele mai frumoase atractii turistice din Buzau! 

Vulcanii Noroiosi 

De departe cel mai cunoscut obiectiv turistic din Buzau si unul dintre cele mai populare din intreaga tara. Paclele Mari, Paclele Mici si Fierbatorile din Berca atrag anual mii de turisti fascinati de aceste minuni ale naturii. Peisajele din jurul Vulcanilor noroiosi sunt desprinse din alta lume si suntem siguri ca te vor fascina si pe tine. Cum au aparut Vulcanii Noroiosi? Zona in care sunt situati este una petrolifera, astfel ca gazul metan iese la suprafata cu putere, antrenand noroi, titei si chiar si sare, formand conuri de diferite dimensiuni si forme. Iti recomandam sa ai in picioare cizme de ploaie si pantaloni lungi, deoarece titeiul poate provoca alergii si de asemenea pentru a nu iti strica incaltamintea. 

Lacul si Barajul Siriu 

Daca vrei sa te bucuri de peisaje spectaculoase, aici este locul perfect. Barajul Siriu este un baraj artificial construit pe raul Buzau. De-a lungul traseului vei descoperi numeroase viaducte, cum ar fi Viaductul Giurca si Viaductul Stanca Teharau. Daca ajungi pe aici, viziteaza si Cimitirul si Monumentul Eroilor, care se afla in imediata apropiere, pe DN10. 

Muzeul Chihlimbarului din Colti 

Un muzeu diferit, pe care suntem siguri ca il vei indragi. Este situat intr-o rezervatie geologica si paleontologica, iar chihlimbarul din aceasta zona, vechi de 40-60 milioane de an este cel mai valoros din lume. Muzeul a fost inaugurat in 1980, iar aici vei putea admira nu doar exponate deosebite de chihlimbar, dar si uneltele folosite pentru extragerea lui, bijuterii si diverse documente care atesta istoria zonei. 

Trovantii

Aceste formatiuni au forme inedite, de nave spatiale, iar cele mai cunoscute sunt Babele de la Ulmet. Desi au fost cercetati multa vreme, nu exista o explicatie exacta in ceea ce priveste formarea lor. Se pare ca ar creste spontan, din centru spre exterior. Trovantii cresc cu doar cativa centimetri la cateva mii de ani si au dimensiuni ce starnesc curiozitatea. Ce este interesant de mentionat este faptul ca daca sunt dezgropati din nisip, nu mai cresc. 

Asezarile rupestre din nordul Muntilor Buzaului 

Zona Alunis – Nucu – Fisici- Ruginoasa, alaturi de comun Colti, Braiesti si localitatile Cozieni si Pietroasele sunt doar cateva dintre locurile unde se regasesc cele mai multe asezari rupestre din tara noastra. Unele dintre acestea au fost locuite in preistorie, iar altele au fost folosite drept chilii de sihastri sau alte lacasuri de cult. Neaparat trebuie sa vizitezi macar unele dintre aceste asezari, deoarece sunt considerate cele mai frumoase din Romania. 

Sarata Monteoru 

Este o statiune balneoclimaterica, situata foarte aproape de Municipiul Buzau (la doar 20 km), infiintata in anul 1895 de catre Grigore Monteoru. De-a lungul timpului, faima statiunii s-a dus in toata Europa, avand in vedere proprietatile izvoarelor. Este interesant de mentionat ca astazi poti face o cura cu apa sarata, deoarece se regaseste atat strandul vechi, dar si alte piscine recent amenajate, care au celebra apa sarata, dar si ape dulci, recomandate pentru diverse afectiuni. 

Lacul Vulturilor 

Daca te pasioneaza traseele montane, iti recomandam sa ajungi pana la Lacul Vulturilor, situat la 1420 m altitudine. Poti innopta la cabana de vanatoare din apropiere sau poti merge cu cortul. Lacul Vulturilor are o lungime de 130 m si o adancime de peste 3 cm, iar in trecut a fost populat cu pastravi. Nu se cunoaste originea exacta a acestui lac. Unele persoane considera ca ar fi un lac glaciar, iar altele spun ca ar fi un lac ce s-a format prin alunecare. Teoria lacului glaciar pare a nu fi fezabila, din cauza altitudinii prea mici (sub 1700 cm). 

Orasul Buzau 

Bineinteles, nu puteam uita nici resedinta de judet, Buzau. In acest oras poti face plimbari destul de lungi, pentru a descoperi farmecul de alta data. Cele mai populare obiective turistice din Buzau sunt: Muzeul Judetean, Crangul, Centrul Vechi, Domeniul Marghiloma, Palatul Comunal, Parcul Tineretului, Orasul Interzis, Casa Vergu Manaila. 

Speram ca ti-au placut aceste recomandari si ca ti-am starnit curiozitatea de a vizita judetul Buzau! 


Excursii de O Zi