Viziteaza Sibiu si Rasinari in excursii de o zi in Romania

Lectură: 3 minute

Ai vizitat vreodata Sibiul? Dar de Rasinari ai auzit? Daca nu, atunci te asteptam in excursii in care le poti vizita pe ambele. 

Incepem cu o plimbare in Piata Mare din Sibiu, cunoscuta si sub numele de Hauptplatz in germana, este unul dintre cele mai impresionante si pitoresti locuri din orasul Sibiu, Romania. Aceasta piata istorica este punctul central al orasului si gazduieste numeroase cladiri istorice si atractii turistice notabile.

In Piata Mare se gaseste si Turnul Sfatului, cu o inaltime impresionanta de 73 de metri. Turnul servea ca fortificatie si loc de observatie in trecut. Astazi, vizitatorii pot urca pe treptele sale si pot admira panorame spectaculoase asupra orasului.

Continuam cu Palatul Brukenthal, o constructie din secolul al XVIII-lea, ce se afla in partea de nord a pietei si adaposteste celebrul Muzeu Brukenthal. Aceasta institutie culturala impresionanta gazduieste o colectie impresionanta de arta europeana, obiecte de mobilier, ceramica si alte exponate valoroase.

Ne indreptam spre Catedrala Evanghelica, construita in secolul al XIV-lea, este una dintre cele mai vechi si mai impresionante cladiri religioase din Sibiu. Arhitectura sa gotica, cu o fatada impresionanta si vitralii frumoase, o face o atractie deosebita pentru turisti.

Catedrala Sfanta Treime este o alta bijuterie arhitecturala situata in apropierea pietei. Aceasta catedrala ortodoxa impresioneaza prin designul sau monumental si frescele sale.

Primaria din Sibiu, in stilul caracteristic al perioadei Art Nouveau, se afla in partea sudica a pietei si este o cladire notabila cu detalii arhitecturale frumoase.

Nu uitam si de Podul Minciunilor, numit si Podul Macelarilor sau Podul Pragului, ce dateaza din secolul al XIX-lea si este un alt punct de reper important din Piata Mare. Legenda spune ca podul s-ar fi prabusit de trei ori pana cand constructorii au folosit minciuni pentru a-l termina, de unde si numele sau.

Din Sibiu, ne mutam atentia spre Rasinari, locul unde anual se organizeaza si Festivalul Branzei si al Tuicii de la Rasinari. Acesta este avantajul de a alege excursii de o zi in Romania, deoarece ajungi rapid oriunde. 

Raşinari este un pitoresc sat aflat in inima Munţilor Cindrel, la doar caţiva kilometri de oraşul Sibiu, in Romania. Este cunoscut pentru frumuseţea sa naturala, atmosfera liniştita şi bogata sa moştenire culturala. 

Un aspect interesant despre Raşinari este legatura stransa cu celebrul poet roman, Octavian Goga, care s-a nascut aici in 1881. Casa memoriala Octavian Goga este un muzeu dedicat vieţii şi operei sale, iar vizitatorii pot explora atmosfera autentica a casei in care a crescut poetul şi pot admira expoziţii de documente şi obiecte personale.

Satul este, de asemenea, faimos pentru biserica sa de lemn, construita in stilul tradiţional al Maramureşului şi declarata monument istoric. Biserica ofera o privelişte pitoreasca, cu un decor interior bogat in picturi murale şi icoane vechi.

Peisajul natural din jurul Raşinariului este spectaculos, cu paduri dese, poteci de drumeţie şi varfuri montane care atrag iubitorii de natura şi drumeţii. Zona este ideala pentru a explora in voie şi pentru a respira aerul proaspat al munţilor.

Gastronomia din Raşinari este o alta atracţie importanta. Aici poţi gusta mancaruri tradiţionale romaneşti, precum mamaliga (porumb fiert), branza de burduf, carnaţi şi alte delicii locale. De asemenea, locuitorii sai sunt primitori şi deschişi sa-ţi impartaşeasca tradiţiile lor culinare.

Speram sa vizitezi aceste doua destinatii alegand excursii de o zi de la O Zi Cat o Vacanta. 


Excursii de O Zi