Redescopera magia Craciunului cu excursii la Targurile de Craciun din Romania

Lectură: 3 minute

In curand, ne vom putea bucura din nou de Targurile de Craciun si de atmosfera magica a acestei sarbatori. De aceea, iti propunem sa alegi excursii de o zi in Romania si sa vizitezi cele mai frumoase targuri din tara noastra, pe care ti le vom prezenta in continuare. 

Targul de Craciun de la Craiova a ajuns rapid in atentia tuturor celor care inca mai cred in magia acestei sarbatori, asa ca anul acesta iti recomandam sa mergi sa il vizitezi si sa te bucuri de tot ce are mai bun de oferit. De aceea, iti recomandam o Excursie Targul de Craciun de la Craiova, cu plecare pe data de 26.11 sau pe 17.12. In cadrul acestei excursii, vei putea vizita nu doar targul, ci si cele mai apreciate obiective turistice din Craiova. Primul astfel de obiectiv este manastirea Pantocrator, care a fost inchinata sfintei Maria Magdalena. Numele acesteia provine de la grecescul Pantocrator, ceea ce se traduce prin Atottiitor. Craiova are o istorie de sute de ani si asa cum iti spuneam, targul de aici este atat de frumos, incat a fost inclus in topul celor mai frumoase din Europa in anul 2021. La targ vei descoperi cele mai frumoase produse traditionale, vin fiert delicios, ciocolata calda si numeroase jucarii mestesugite de artisti romani. 

Un targ mai vechi, cu traditie, este desfasurat in fiecare an in Sibiu. Astfel, inca de la jumatatea lui noiembrie, Sibiul devine ,,casa lui Mos Craciun”, iar Piata Mare este locul in care se intampla toata magia. Alege o Excursie Targul de Craciun de la Sibiu si Palatul Brukenthal si te vei bucura de ce are Sibiul mai frumos de oferit. In prima parte a excursiei, vei putea vizita pe indelete Palatul Brukenthal, considerat unul dintre cele mai impresionate edificii in stil rococo din Romania si din Europa. Apoi, pana spre seara, te vei putea bucura de Targul de Craciun, admirand toate exponatele si cumparand pentru tine si cei dragi cadouri deosebite, lucrate cu drag de mestesugari din intreaga tara. Sa mai spunem si de bunatatile locale? 

Stiai ca la Curtea de Arges exista o fabrica de globulete pentru Craciun? Daca vrei sa descoperi magia fabricarii acestora si sa cumperi cele mai frumoase globulete, alege o Excursie Spiridusii lui Mos Craciun. Traseul este urmatorul: Bucuresti-Targoviste-Curtea de Arges. Prima data vei vizita Palatul Brancovenesc de la Potlogi, un edificiu superb construit in anul 1698. Urmatoarea oprire va fi in Targoviste, la Turnul Chindiei, unul dintre cele mai apreciate obiective turistie din oras si unul dintre cele mai spectauloase din tara. Turnul a fost construit de Vlad Tepes. Excursia continua spre Curtea de Arges, unde vei vizita celebra Manastire Curtea de Arges si unde vei descoperi legenda Mesterului Manole. Ultima parte a excursiei este dedicata fabricii de globuri de la Curtea de Arges unde vei vedea cum se fabrica globuletele si ornamentele pentru Craciun, iar apoi vei vedea cum se picteaza. Ai ocazia sa iti personalizezi globurile, daca doresti sa cumperi sau poti sa cumperi unele standard. 

Speram sa alegi macar una dintre aceste excursii de Craciun. 


Excursii de O Zi