Pe urmele istoriei: ce locuri ar trebui sa vizitezi in Romania?

Lectură: 3 minute

Tara noastra, Romania, este una bogata in istorie si cultura, dar mai ales, in peisaje care iti taie respiratia. Mai mult decat atat, multi dintre noi nu realizam cat de norocosi suntem deoarece avem atat zona montana, cat si mare. Astfel, vacantele noastre pot deveni mult mai placute si putem parcurge mai multe trasee in functie de destinatie. 

Pentru ca majoritatea persoanelor amana planificarea unei escapade din cauza timpului, noi va oferi ideile perfecte de vacante de o zi, perfecte pentru oricine. 

Acestea va ofera oportunitati excelente de a descoperi locuri fascinante si de a va conecta cu trecutul si traditiile acestei tari. 

In continuare, vom descoperi impreuna cateva optiuni de vacante de o zi pe care le puteti face alaturi de cei dragi, mai ales daca sunteti pasionati de istorie si doriti sa aflati mai multe detalii despre tara noastra si parcursul ei istoric.

Descopera Sibiul 

Una dintre cele mai iubite destinatii pentru romani si straini va ramane, cu siguranta, Sibiu. Acest oras are o istorie bogata si o arhitectura impresionanta, perfect intretinuta. In excursii de o zi in Romania, puteti sa va bucurati de plimbari relaxante in centrul istoric, plin de cladiri medievale si muzee fascinante. 

Daca alegeti sa il vizitati in luna august, va puteti bucura si de Festivalul Branzei si al Tuicii de la Rasinari, unde veti avea oportunitatea de a incerca o variatate de produse locale si mai ales, de a interactiona cu oamenii care le pregatesc conform traditiilor pastrate de ani buni. 

Acest eveniment aduce impreuna atat turistii, cat si localnicii, oferind o atmosfera aparte, care te va fermeca. 

Cetatea Fagarasului

Cand vorbim despre cetatile medievale din Romania, Cetatea Fagarasului este una dintre cele mai bine pastrate. Pregateste-te pentru o experienta unica, intr-un loc plin de mister si bucura-te din plin de vizitarea fortaretei ce ascunde zeci de ani de istorie. In plus, din punct de vedere arhitectural, vei avea parte de un peisaj sublim, ce te va teleporta in perioada de gratie a acestui loc. 

Cu atat mai mult, daca ajungi in aceasta zona, iti recomandam sa vizitezi si Manastirea Sinca Veche, cunoscuta si sub numele de „Templul Ursitelor”. Acest loc te va incarca spiritual si iti va oferi o senzatie de liniste si relaxare totala. 

Exploreaza Delta Dunarii

Inclus in Patrimoniul Mondial Unesco, aceasta regiune ascunde o biodiversitate umitoare, fiind casa pentru numeroase specii de pasari, pesti si alte animale. O plimbare cu barca pe canelele Dunarii te va incanta si te va uimi. Aceasta iti ofera ocazia de a descoperi fauna si flora unica, parcurgand istoria naturii si modului in care ea s-a dezvoltat pe parcursul anilor. Bucura-te din plin de liniste si de frumusetea peisajelor si captureaza fotografii unice! 

Acestea sunt doar cateva dintre sugestiile noastre de excursii de o zi in Romania, prin care puteti sa descoperiti atat istoria bogata a Romaniei, cat si a naturii si frumusetii cu care tara noastra se mandreste. In plus, va invitam sa accesati site-ul nostru pentru si mai multe oferte atractive pentru vacante de succes! 


Excursii de O Zi