Nu ai vizitat Bulgaria pana acum? O poti descoperi in excursii de o zi! 

Lectură: 3 minute

Frumusetea Bulgariei este cunoscuta in toata lumea. Chiar daca este o tara mica, aici vei descoperi peisaje desprinse parca din alte lumi, ospitalitate si obiective turistice arhitecturale care te vor uimi. In Bulgaria gasesti tot ceea ce iti doresti: un litoral unde ospitalitatea si conditiile excelente sunt la ele acasa, statiuni montane ideal de vizitat in orice anotimp si perfecte pentru sporturi de iarna, numeroase obiective turistice naturale precum pesteri si parcuri naturale, vestigii istorice, cetati si multe altele. Cu siguranta te vei indragosti si de bucataria bulgareasca si toate traditiile si obiceiurile specifice locului. Poti vizita aceasta tara alegand excursii de o zi in Bulgaria

Pentru ca am mentionat traditiile din Bulgaria, probabil stii ca tara este renumita pentru aromele imbatatoare de trandafiri. Stiai ca Trandafirul cu ulei (Rosa Damascena) a fost adus tocmai din India prin Persia, Siria si Turcia? A fost cultivat in regiunea denumita Valea Trandafirilor, siuata intre Muntii Balcani si Sredna Gora. In anii 1800, Trandafirul de ulei a devenit in mod oficial cea mai mare bogatie a regiunii Kazanlak (Valea Trandafirilor). Aici, vei regasi o suprafata de aproximativ 3300 kmp de campuri e trandafiri. Culesul trandafirilor dureaza in medie o luna, din 20 mai pana in 20 iunie, in functie de conditiile meteo si de obicei se intampla in intervalul orar 5 – 9 dimineata (uneori chiar si 10). 

Daca vrei sa te bucuri de aceasta experienta deosebita, atunci iti recomandam un Excursie Kazanlak – Festivalul Rozelor. Vei vizita Festivalul Rozelor si vei afla totul despre culegerea trandafirilor. Ai ocazia sa achizitionezi cele mai populare produse realizate din trandafiri, direct din locul de origine al acestora. Avand in vedere perioada de culegere a trandafirilor si Festivalul Rozelor, plecarile din Bucuresti se realizeaza in doar trei zle, respectiv 2, 3 si 4 iunie 2023. 

Exista cateva destinatii turistice pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi in Bulgaria, mai ales pe litoral. Una dintre acestea este Balcic. Mai exact, iti propunem o Excursie Balchik – Cap Kaliakra. De ce este atat populara aceasta destinatie turistica? Balcic, al treilea port ca marime al Bulgariei este un orasel mic si romantic, situat pe coasta Marii Negre. Acesta imbina perfect romantismul strazilor cu frumuseta marii. In trecut, mai exact in urma cu 2600 de ani, aceasta asezare se numea Dionysopolis, denumita astfel dupa zeul vinului si al sarbatorilor. Astazi, isi pastreaza autenticitatea multiculturala. Si mai este un motiv foarte important pentru care sa vizitezi acest obiectiv turistic. Aici este construit Castelul Reginei Maria a Romaniei, inca din timpul ocupatiei romane a Cadrilatrului. Este un obiectiv turistic de o frumusete rara si te vei bucura nu doar de castelul in sine, ci si de o graina botanica de 35 ha, unica in Europa datorita colectiei sale de cactusi. Foarte interesant este si faimosul labirint minoic din parcul de langa castel. 

Asadar, daca nu ai vizitat pana acum Bulgaria, este momentul sa o faci, avand in vedere ca este foarte simplu sa alegi excursii de o zi. 


Excursii de O Zi