Nu ai timp pentru vacanta? Hai o zi in Bulgaria

Lectură: 3 minute

Iti doresti sa iesi din oras macar pentru o zi si sa vizitezi cateva destinatii apropiate, insa nu stii daca nu cumva ai resimti si mai mult oboseala la intoarcere? In cazul acesta, nu trebuie sa iti faci griji! Iti prezentam o solutie perfecta: excursii cu autocarul in afara tarii, mai exact in Bulgaria. Nu trebuie sa conduci si chiar poti dormi o ora sau doua pana la destinatie. Iti prezentam in continuare cateva destinatii care se preteaza a fi vizitate in excursii de o zi in Bulgaria

Veliko Tarnovo si Mini Bulgaria Park

Printre preferintele turiștilor romani cand vine vorba despre Bulgaria, se numara si Veliko Tarnovo, un oraș deosebit din tara vecina. A fost capitala medievala a tarii si un foarte important centru administrativ si cultural. Pe dealul Tsarevets (unul dintre cele trei dealuri ce inconjoara orasul) si-au avut resedinta tarii si patriarhii in trecut. Dupa ce vei vizita Veliko Tarnovo vei întelege de ce a fost un loc important in istoria tarii. Orasul Veliko Tarnovo este situat la 160 de kilometri de Bucuresti, ceea ce inseamna ca vei ajunge aici destul de repede si vei avea timp sa te bucuri de toate obiectivele turistice. Dupa ce ai vizitat orasul, neaparat sa vizitezi si parcul tematic Mini Bulgaria, deschis in 2017 . Acesta prezinta cele mai importante orase si obiective turistice ale Bulgariei. 

Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica din Balcic 

Bulgaria reprezinta alegerea perfecta pentru o escapada la mare intr-o alta tara, fara a pierde prea mult timp in drum spre destinatie. Intr-o singura zi, poti sa te bucuri de plaja si de marea albastra. Insa, daca nu esti mare fan al plajei, atunci Balcic este alegerea ideala pentru tine. Aici, poti vizita una dintre cele mai impresionante constructii din Europa, Castelul Reginei Maria. In trecut, cand Romania ocupa Cadrilaterul, Regina Maria s-a indragostit de Balcic si a construit o resedinta de vara care include si o gradina botanica unica in Europa Centrala si de Est, dar si o replica a labirintului minoic.

Plevna 

Probabil ai auzit de Plevna, insa nu stiai exact de unde provine numele. Este al treilea cel mai mare oras din nordul Bulgariei si are o importanta mare in istorie. Aici a avut loc cea mai importanta batalie din Războiul ruso-turc pentru eliberarea Bulgariei de sub jug turcesc si pentru independenta Romaniei (1877-1878). De asemenea, poti vizita Panorama Museum, construit in anul 1977 pentru a sarbători 100 de ani de la eliberarea Plevnei. Este cu siguranta un oras interesant, unde vei afla multe informatii istorice. 

Alge excursii de o zi in Bulgaria! 


Excursii de O Zi