Iti trebuie o singura zi pentru a vizita cel mai spectaculos drum din lume: Transfagarasan

Lectură: 3 minute

Romania este una dintre cele mai frumoase tari din lume si nu o spunem noi, ci toti turistii care au vizitat-o deja. Peisaje exceptionale, oameni ospitalieri, traditii unice si drumuri care iti taie respiratia. Unul dintre cele mai populare si indragite drumuri din Romania, care a ajuns in atentia strainilor din intreaga lume este Transfagarasan. Jeremy Clarkson de la Top Gear l-a declarat cel mai bun si mai spectaculos drum din lume, dupa ce a condus aici. Suntem de acord cu el, deoarece Transfagarasan este o adevarata minune, atat in ceea ce priveste modul in care a fost construit, cat si peisajul oferit. Ca sa te bucuri de Transfagarasan, ai nevoie de o singura zi, in cate vei vizita si alte obiective turistice din apropiere. In continuare, iti vom prezenta cum poti descoperi acest drum exceptional, alegand excursii de o zi in Romania

Pentru a vizita acest drum spectaculos, iti recomandam sa alegi o Excursie Transfagarasan, cu plecare din Bucuresti. Traseul este Bucuresti – Curtea de Arges – Balea Lac, iar la intoarcere vei vizita si alte obiective exceptionale. Prima oprire este la Curtea de Arges, un loc special din Romania, din multe puncte de vedere. Aici, vei admira Biserica Domneasca Sf. Nicolae si Manstirea Curtea de Arges, celebra datorita legendei Mesterului Manole si a Anei, sotiei sale. Tot la Manstire sunt afla si locul de veci a regilor si reginelor Romaniei, inclusiv a Regelui Mihai I al Romaniei si al sotiei sale, Regina Ana, care au trecut in nefiinta in anul 2017, respectiv 2016. 

Dupa ce vei vizita Curtea de Arges, va incepe drumul spre Transfagarasan. Altitudinea maxima este de 2045 m si trebuie sa mentionam faptul ca pe traseu se regaseste cel mai lung tunel rutier din Romania (887m). Pana sa ajungi la cel mai inalt punct al Transfagarasnului, drumul continua spre Barajul Vidraru, unde vei putea face fotografii si vei putea admira peisajul. De asemenea, vei vedea si Cetatea Poenari, pe care iti recomandam sa o vizitezi macar o data in viata. Sus de tot, pe Transfagarsan, se afla Balea Lac, unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din tara noastra si Cabana cu acelasi nume. Daca vremea permite, va putea fi observata si Cascada Balea. 

Drumul nu se opreste aici, astfel ca te vei indrepta spre un monument unic in Romania: Abatia Cisterciana din Carta. A fost infiintata in secolul XIII si suntem siguri ca te va surprinde. Aici a fost filmat ,,The Nun”, astfel ca daca ai vizionat filmul, vei recunoaste capela. 

Intoarcerea se face pe Valea Oltului, astfel ca vei putea vizita si Manstirea Cozia, o alta bijuterie arhitecturala a Romaniei, care te va impresiona si datorita pozitionarii sale. 

Speram ca ti-am starnit curiozitatea si ca vei alege sa vizitezi Transfagarasan si cele mai frumoase obiective turistice din zona. 


Excursii de O Zi