Indragosteste-te de Sibiu in doar o zi: iata ce poti vizita in acest oras superb

Lectură: 3 minute

Vrei sa vizitezi mai multe destinatii din Romania si nu stii cu ce sa incepi? In cazul acesta, iti recomandam sa vizitezi prima data Transilvania si sa te bucuri de fiecare mica descoperire. Aceasta regiune este plina de obiective istorice si peisaje care iti taie respiratia. Prima data, iti recomandam Sibiu, despre care vom discuta in cele ce urmeaza. Nu uita ca poti sa rezervi de pe site-ul nostru sau direct din agentie excursii de o zi in Romania

Sibiu, un oras pitoresc situat in inima Transilvaniei, este o destinatie turistica deosebita, cu o istorie bogata si numeroase atractii. Printre cele mai remarcabile atractii turistice din Sibiu se numara centrul istoric, care este inclus in patrimoniul mondial UNESCO, si Muzeul Civilizatiei Astra, un muzeu in aer liber de o valoare culturala si istorica deosebita.

Centrul istoric al Sibiului este cu siguranta punctul de atractie principal al orasului. Strazile sale pavate, cladirile istorice si atmosfera medievala il fac sa para desprins dintr-un basm. Piata Mare, care este centrul orasului, este dominata de Turnul Sfatului, o emblema a Sibiului si un loc de unde se poate admira panorama orasului. Piata Mare gazduieste si Primaria, un impresionant edificiu baroc, si Biserica Evanghelica, cu o frumoasa arhitectura gotica. De asemenea, Piata Huet, situata in apropiere, este dominata de Catedrala Romano-Catolica si ofera o priveliste incantatoare.

Un alt punct de atractie important in Sibiu este Muzeul Civilizatiei Astra, un muzeu in aer liber amplasat intr-o frumoasa zona naturala. Acest muzeu reprezinta o reconstituire fidela a unor sate traditionale transilvanene si ofera vizitatorilor o incursiune in viata rurala si traditiile poporului roman. Pe parcursul unei plimbari in cadrul muzeului, vizitatorii pot admira case traditionale, biserici de lemn, mori de apa, ateliere mestesugaresti si alte constructii specifice zonei.

Muzeul Civilizatiei Astra are o colectie impresionanta de obiecte si artefacte care reflecta viata si cultura romaneasca de-a lungul secolelor. Vizitatorii pot explora diverse expozitii tematice, cum ar fi expozitia de traditii si port popular, expozitia de tehnici si mestesuguri traditionale sau expozitia de agricultura si traditii agricole. De asemenea, muzeul gazduieste si evenimente culturale, cum ar fi festivaluri folclorice, targuri mestesugaresti si spectacole traditionale.

Pe langa centrul istoric si Muzeul Civilizatiei Astra, Sibiul mai ofera si alte atractii turistice interesante. Printre acestea se numara Muzeul Brukenthal, care gazduieste o colectie impresionanta de arta europeana, Parcul Natural Dumbrava Sibiului, o oaza de natura si liniste, si Cetatea Cisnadioara, o fortificatie medievala situata pe un deal din apropierea orasului.

În plus, Sibiul este renumit pentru evenimentele sale culturale deosebite, cum ar fi Festivalul International de Teatru de la Sibiu, care aduna spectacole de teatru de inalta calitate din intreaga lume, si Festivalul de Film Astra, care promoveaza productiile cinematografice documentare.

În concluzie, Sibiu este un oras cu adevarat fascinant, plin de istorie, cultura si atractii turistice remarcabile. Centrul istoric cu arhitectura sa medievala si Muzeul Civilizatiei Astra ofera o incursiune captivanta in trecutul si traditiile romanesti. Cei care viziteaza Sibiul vor fi cu siguranta impresionati de frumusetea acestui oras si de bogatia sa culturala.


Excursii de O Zi