Hai la Sibiu pentru a te bucura de atmosfera magică a Crăciunului!

Lectură: 3 minute

Abia astepti luna decembrie pentru a te bucura de atmosfera sarbatorilor? Daca da, atunci avem o veste excelenta pentru tine: poti alege o excursie de o zi in Romania, cu destinatia Sibiu. Astfel, vei vizita unul dintre cele mai frumoase targuri din tara noastra si chiar si din Europa. Iata ce poti vizita in cadrul unei excursii de o zi in Romania, mai exact Excursie Targul de Craciun de la Sibiu si Palatul Brukenthal. 

Palatul Brukenthal din Avrig este o bijuterie arhitecturală situată într-un decor pitoresc, în Avrig, judetul Sibiu. Nu trebuie confundat cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu. Acest superb palat a fost construit în secolul al XVIII-lea de către baronul Samuel von Brukenthal. Edificiul impresionează prin arhitectura sa de inspirație barocă și grădinile sale magnifice. Cu fațadele sale elegante și sculpturile detaliate, palatul emană rafinament și este încărcat de istorie. O vizită la acest loc emblematic oferă o incursiune în trecut, dezvăluind secretele și poveștile aristocrației vechi de câteva secole. 

În prezent, Palatul Brukenthal oferă vizitatorilor o experiență cu totul inedită. Grădinile palatului sunt o oază de liniște și frumusețe, fiind locul perfect pentru plimbări relaxante și fotografii de neuitat. Această reședință aristocratică servește drept martor al gloriei trecutului și a devenit un simbol al bogăției culturale a regiunii. Palatul Brukenthal din Avrig este nu doar un loc de vizitat, ci și o fereastră către istoria și arta secolelor trecute. 

Din Avrig, te vei îndrepta spre superbul Sibiu, unde vei putea vizita in voie Targul de Craciun, desfasurat an de an in Piata Mare. Bineinteles, te va surprinde si bradul imens care va trona in mijlocul pietei si te vei putea delecta cu mancaruri traditionale de la Targ si bineinteles, vei putea cumpara cele mai frumoase cadouri pentru tine si pentru toti cei dragi. 

Târgul de Crăciun din Sibiu este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase și impresionante târguri ale sărbătorilor de iarnă din Europa. Așa cum am menționat deja, este situat în Piața Mare a orașului și aduce laolaltă magia și tradițiile sărbătorilor într-un decor feeric.

Încă de la sfârșitul lui noiembrie până la începutul lui ianuarie, orașul Sibiu se transformă într-un paradis de iarnă. Lumini strălucitoare, decorațiuni frumos ornamentate și arome îmbietoare de mâncăruri tradiționale și vin fiert umplu aerul. Căsuțele comercianților din cadrul târgului oferă o varietate de produse, de la obiecte de artizanat și suveniruri până la delicii culinare locale și băuturi tradiționale.

Atmosfera este animată de colinde tradiționale românești, spectacole de teatru și muzică live, atrăgând vizitatori din toate colțurile țării și chiar ale Europei. Copiii se bucură de întâlnirea cu Moș Crăciun și se distrează la caruselul tradițional, iar părinții găsesc cadouri unice și gustă delicii locale.

Un alt aspect remarcabil al târgului de Crăciun din Sibiu este Casa lui Moș Crăciun, un colț al poveștilor și al magiei unde cei mici își pot scrie dorințele și pot face fotografii cu Moșul.

Târgul de Crăciun din Sibiu nu este doar un eveniment comercial, ci și o sărbătoare a tradițiilor, culturii și bucuriei de a petrece timpul cu cei dragi.  

Sperăm să alegi această excursie pentru finalul de an! 


Excursii de O Zi