Hai la Hotelul de Gheata de la Balea Lac 

Lectură: 3 minute

Transfagarasanul, considerat de multi drept una dintre cele mai spectaculoase sosele din lume si trebuie sa recunoastem ca asa este. Cu serpentinele sale unice, peisajele care iti taie respiratia si privelistea uluitoare, acest drum traverseaza Muntii Fagaras si ofera o experienta de neuitat chiar si in timpul sezonului rece.

Transfagarasanul este o capodopera a ingineriei romanesti. Constructia drumului a inceput in 1970, cu scopul de a crea o ruta strategica si rapida de traversare a Muntilor Fagaras. Muncitorii au depus eforturi titanice, iar rezultatul a fost o sosea spectaculoasa, cu serpentine, tuneluri si poduri care strabat peisaje montane uluitoare. Deschisa publicului in 1974, Transfagarasanul a devenit rapid o atractie turistica, cunoscuta pentru frumusetea sa unica si pentru aventurile oferite celor care o strabat.

Pentru a ajunge la Transfagarasan pe timp de iarna iarna, trebuie sa iei telecabina de la poalele muntilor. Transfagarasanul este inchis in timpul iernii, dar poti ajunge la poalele acestuia cu masina si sa te bucuri de priveliste si de aer curat, inainte de a urca in telecabina. 

Nu doar drumul in sine este superb, ci si Balea Lac, acest superb lac glaciar, o destinatie emblematica a Transfagarasanului, care devine o oaza de frumusete in timpul iernii. La o altitudine de aproximativ 2.034 de metri, lacul si imprejurimile sale acoperite de zapada creeaza un tablou desprins dintr-un basm. Asa cum spuneam, pentru a ajunge la Balea Lac, poti folosi telecabina care opereaza si in timpul iernii, insa numai in conditii destul de bune (daca nu bate vantul foarte puternic). 

Daca ajungi aici pe timpul iernii, una dintre activitatile de neratat la Balea Lac este vizitarea Hotelului de Gheata. Acest hotel temporar este construit in fiecare an din zapada si gheata, ofera o experienta unica de cazare. Camerele sunt decorate cu sculpturi de gheata si mobilier creat special pentru a se potrivi in peisajul de poveste. Un astfel de sejur aduce o perspectiva noua asupra confortului, oferindu-ti o sansa de a te bucura de frumusetea naturii si de aventura iernii intr-un mod autentic. Poti vizita Hotelul de Gheata daca alegi excursii de o zi in Romania de la O Zi Cat o Vacanta. 

Pe langa cazarea deosebita, Balea Lac ofera si o varietate de activitati. Pentru cei mai aventurosi, drumetiile in zona ofera privelisti uluitoare, iar iubitorii de fotografie vor gasi nenumarate oportunitati pentru a captura frumusetea peisajului in culorile sale de iarna.

Pe langa bucuriile oferite de Balea Lac, Transfagarasanul pe timp de iarna este o atractie in sine. Serpentinele acoperite de zapada si padurile de brad ofera o priveliste de vis. 

Asadar, Transfagarasanul iarna este un drum de poveste, iar daca adaugi si vizitele la Balea Lac si Hotelul de Gheata, va fi o experienta deosebita pentru cei care cauta aventura si frumusete naturala in mijlocul sezonului rece. Aceasta excursie ofera tot ceea ce ti-ai dori de la munte pe timpul iernii si momente magice. 


Excursii de O Zi