Destinatii din Romania ce par pictate de toamna, pe care le poti vizita in excursii de o zi

Lectură: 3 minute

Ti-ai facut planuri pentru vacanta de toamna de anul acesta? Daca nu mai ai prea multe zile de concediu si totusi vrei sa te bucuri de relaxare si de peisajele superbe de toamna, atunci solutia este simpla: alege excursii de o zi in Romania. In continuare, iti prezentam cateva destinatii din tara noastra pe care le poti vizita in acest anotimp deosebit si care te vor lasa fara cuvinte datorita frumusetii lor. 

Incepem cu o destinatie apropiata de Bucuresti: Transbucegi. Daca ai in plan sa mergi pe Valea Prahovei, neaparat sa pui pe lista si acest drum spectaculos. Face parte din top 3 cele mai frumoase drumuri din tara noastra, alaturi de Transfagarasan si Transalpina. Avand in vedere ca la munte ninge destul de devreme, sunt sanse destul de mari ca muntii sa fie acoperiti de un strat subtire de zapada, iar intreg peisajul sa para desprins din cele mai frumoase basme. Drumul se opreste aproape de Cabana Piatra Arsa, asa ca poti merge acolo pentru a savura o bautura calda si pentru a manca, iar apoi daca iti doresti, poti porni intr-un traseu spre Babele si Sfinxul sau spre Crucea de pe Caraiman. Drumul Transbucegi este si loc de plcare spre Lacul si Barajul Bolboci, cat si spre Lacul Scropoasa si Cheile Orzei. 

Pentru ca am mentionat zona Bucegi, trebuie sa amintim si de Zona Rucar-Bran, fiind destul de aproape. Aceasta este superba in orice anotimp, insa toamna devine o adevarata splendoare. Oriunde ai merge, Rucar, Bran, Fundata, Fundatica, Pestera, Magura, Cheile Gradistei, cu siguranta vei vedea peisaje ce iti vor taia respiratia. In plus, atmosfera este una ce te va relaxa total si care te va face sa iti doresti o casuta in aceasta zona minunata. 

Urmatoarea recomandare este una speciala, de care probabil ai auzit: Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale din Sibiu (Muzeul Astra). Acesta este al doilea cel mai mare muzeu in aer liber din lume, cu o suprafata de 96 de hectare si cu aproximativ 16000 de piese expuse. Muzeul este impartit pe zone in functie de ocupatiile traditionale din tara: pomicultura, viticultura, apicultura si pescuit. Aici, vei putea admira peste 300 de case traditionale aduse din toate colturile tarii, mori de vant, mori de apa, bisericute si multe altele. Sa mai spunem si ca muzeul se transforma intr-o pictura de toamna datorita tuturor pomilor si vegetatiei existente? 

Speram ca ti-au placut recomandarile noastre si ca vei alege macar una dintre aceste destinatii pentru un weekend sau pentru o zi. Am ales destinatii amplasate astfel incat sa poti ajunge destul de usor, oriunde ai locui in Romania. Daca vrei sa te bucuri de aceste locuri minunate, intra pe site-ul Ozicatovacanta.ro si rezerva excursiile care ti-au atras atentia. 


Excursii de O Zi