Descopera Valea Oltului intr-un mod inedit 

Lectură: 3 minute

Valea Oltului ofera unele dintre cele mai frumoase privelisti din tara. Daca nu ai mers pana acum pe acest drum sau daca nu ai apucat sa il admiri in liniste, iti recomandam sa iti planifici o zi pentru a descoperi cele mai frumoase obiective turistice din aceasta zona. In cele ce urmeaza, iti prezentam ce poti vizita daca alegi o Excursie Schitul Ostrov – Manastirea Cozia – Plimbare pe Olt cu barca. Te incurajam sa intri pe site-ul nostru si sa vezi si alte excursii de o zi in Romania

Plecarea se face la ora 06:00 din Bucresti, pe traseul Bucuresti – Pitesti – Calimanesti – Caciulata. Prima vizita va fi la superbul Schit Ostrov. Acesta se afla la doar 1 km distanta de Calimanesti si este o manastire de calugarite, amplasata pe insula de acumular a hidrocentralei Calimanesti de pe raul Olt. Istoria acestui schit este una care dateaza inca de pe vremea domnitorului Neagoe Basarab si a sotiei sale Despina, care au fost ctitorii Schitului Ostrov. 

Dupa ce te vei bucura de liniste si vei admira peisajul de la schit, te vei indrepta spre Manastirea Cozia. Aceasta a fost ctitorita in secolul al XIV-lea de catre Mircea cel Batran. Un lucru interesant de mentionat este faptul ca in pronaos se regasesc fragmente din pictura originala a manastirii, din secolul al XIV-lea. Initial, manastirea a purtat denumirea e Manastirea Nucet, mai apoi fiind redenumita conform muntelui aflat in vecinatatea ei. Sfintirea manastirii s-a realizat pe data de 18 mai 1388. De-a lungul timpului, s-au realizat renovari si imbuntatatiri ale manastirii si anexelor. Spre exemplu, in vremea lui Neagoe Basarab, a fost realizata si fantana care ii poarta numele. La inceputul secolului al 18-lea, a fost adaugat pridvoru si s-a refacut pictura din interior. De asemenea, s-au adaugat chiliile si s-a reconstruit havuzul cu apa, toate acestea de catre Serban Cantacuzino. Astfel, in interiorul manastirii se pot observa pe peretele de vest picturile lui Mircea cel Batran si a fiului sau, iar in stanga portretul lui Serban Cantacuzino. 

Dupa ce vizitezi Manastirea Cozia, ai ocazia sa faci o plimbare cu vaporasul (contra cost) pe raul Olt. Plimbarea dureaza aproximativ 50 de minute, iar atractiva principala este Manastirea Cozia. Vei putea admira si Masivele Parang si Fagaras, dar si Manatirea Turnu. Este o experienta deosebita, pe care te incurajam sa nu o ratezi, pentru a avea ocazia de a vedea Valea Oltului si in alt mod. Cu siguranta nu vei uita prea curand aceasta plimbare. 

Spre Bucuresti vei porni dupa amiaza si vei ajunge in oras seara, in functie de trafic. Aceasta excursie este o deconectare de care oricine are nevoie. Te vei bucura de linistea de la manastiri, de peisajele exceptionale de pe Valea Oltului si bineintels, de o plimbare inedita cu barca pe raul Olt. 

Daca iti doresti aceasta excursie, o poti rezerva direct pe site-ul nostru, unde vei putea vedea si alte oferte exceptionale pentru excursii de o zi in Romania, la cele mai atractive obiective turistice.


Excursii de O Zi