Cele mai frumoase obiective turistice pe care le poti vizita in Covasna

Lectură: 3 minute

Ai fost vreodata in judetul Covasna? Daca nu, in continuare vrem sa iti prezentam cele mai frumoase obiective turistice din aceasta regiune, pe care le poti vizita chiar si in excursii de o zi in Romania. Sunt obiective deosebite, unele dintre ele unice in tara noastra sau in Europa. 

In primul rand, iti recomandam o vizita la Muzeul Etnografic „Haszmann Pál” din Cernatul de Sus. Acesta cuprinde si un parc si o gradina, ambele superbe in orice anotimp. In muzeu poti vizita peste 8000 de exponate ce reprezinta colectii etnografice, industriale, geologice si istorice ale secuilor din zona. Exponatele ce te vor impresiona cel mai mult sunt portile secuiesti. In cadrul muzeului vei descoperi numeroase astfel de porti, una mai frumoasa ca alta. De asemenea, vei putea vedea si o colectie de pietre funerare cioplite din lemn si o expozitie de masini agricole unica in aceasta regiune a tarii.

Castelul Mikes din Zabala sau Zabola cum este denumit satul in limba maghiara este urmatoarea atractie de pe lista. Acest castel a devenit extrem de cunoscut in ultimii ani, iar turisti din toata tara vin aici pentru a petrece macar o noapte intr-un decor ce te ii poarta in alte vremuri. Un lucru interesant de mentionat este faptul ca este unul dintre putinele castele in care traiesc urmasii familiei ce l-au cladit. Vei observa ca fiecare camera este amenajata diferit, iar design-ul interior vechi se impleteste perfect cu tehnologia, incat nici nu iti dai seama ca nu traiesti in secolul nostru. Nu doar castelul in sine este frumos, ci si curtea, unde vei gasi paraie, lacuri, un teren de tenis, un staul pentru cai si multe altele. 

Daca vrei sa imbini frumusetea obiectivelor naturale cu istoria, atunci neaparat trebuie sa ajungi la Dealul Pivnitele Mari (Pivnita Uriasa sau Pivnita Uriasilor). Acesta se afla la Moacsa si vei descoperi aici un Parc memorial al maghiarilor. Numele acestui deal provine de la mormintele realizate din piatra, din epoca bronzului, ce au fost descoperite in urma cu zeci de ani. Aici se organizeaza an de an Galopada Secuiasca, un eveniment la care se organizeaza curse de cai si utilaje. 

CIne nu cunoaste apa Biborteni? Daca vrei sa vezi locul de unde se imbuteliaza, atunci iti recomandam si statiunea Biborteni. Se afla la doar 45 de km de Sfantu Gheorghe si este locatia ideala pentru a imbina tratamentele balneare cu relaxarea si peisajele ce iti vor bucura privirea si sufletul. Asa cum spuneam, apele minerale din statiune sunt exploatate inca din anul 1890 sub marca Biborteni si sunt cunoscute pentru proprietatile lor terapeutice. 

Nu in ultimul rand, iti recomandam si Valea Zanelor, o zona turistica din partea de est a orasului Covasna. De fapt, este o zona de agrement cu peisaje spectaculoase, unde se regaseste si un monument unic in Europa, denumit siclau. Tot in zona poti vizita si una dintre cele mai bine conservate cetati dacice din tara, dar si o cascada. 

Speram ca ti-am starnit curiozitatea si ca vei vizita Covasna! Nu uita ca pe site-ul nostru poti vedea si excursii de o zi in Bulgaria


Excursii de O Zi