Cele mai frumoase obiective arhitecturale din Bulgaria pe care le poti vizita in excursii de o zi 

Lectură: 3 minute

Bulgaria, tara vecina noua, are o istorie bogata si o mostenire culturala impresionanta, care se reflecta si in arhitectura sa variata si frumoasa. De la cladiri antice la edificii religioase impresionante si palate regale, Bulgaria ofera o gama larga de destinatii pentru cei pasionati de arhitectura si istorie. In continuare, iti vom prezenta cateva astfel de obiective arhitecturale, pe care le poti vizita in excursii de o zi in Bulgaria

Biserica Memoriala „Sfanta Alexandrina” din Sofia 

Este inchinata Sfintei Mucenice Alexandrina, care a trait in secolul al IV-lea. Biserica este construita in stil neo-bizantin si impresioneaza prin dimensiunile sale impozante, mozaicurile colorate si cupola centrala inalta.

Biserica „Sfantul Alexandru Nevski” din Sofia

O alta bijuterie a arhitecturii bulgare, Biserica „Sfantul Alexandru Nevski” din Sofia, este una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume. Aceasta cladire monumentala in stil neo-bizantin a fost construita in onoarea soldatilor rusi cazuti in Razboiul Ruso-Turc din 1877-1878, care a condus la eliberarea Bulgariei de sub stapanirea otomana.

Manastirea Rila

Ssituata in inima Parcului National Rila, este una dintre cele mai importante cladiri religioase din Bulgaria, fiind inclusa pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cu o istorie care se intinde pe mai mult de un mileniu, manastirea impresioneaza in special prin arhitectura sa.  

Castelul „Ravadinovo”

Situat in apropiere de statiunea Sozopol, Castelul Ravadinovo este o cladire de poveste, cunoscuta pentru arhitectura sa neobisnuita si atmosfera sa de basm. Construit in stil neo-baroc, castelul este inconjurat de gradini frumoase, cascade si sculpturi. In interiorul sau impresionant, care gazduieste o colectie variata de opere de arta si obiecte istorice vei admira mai multe tipuri de influente arhitecturale. 

Catedrala „Sfantul Dimitrie” din Vidin

Este una dintre cele mai mari si mai frumoase cladiri religioase din Bulgaria. Construita in stil neobizantin, catedrala impresioneaza prin cupolele sale inalte, mozaicurile stralucitoare si sculpturile sacre.

Palatul „Vrana” din Sofia

Este situat intr-un parc frumos in apropierea capitalei Sofia, este o cladire care a fost folosita ca resedinta de vara a regelui Ferdinand I al Bulgariei. Cu o arhitectura in stilul Art Nouveau si influente austriece, palatul ofera o privire fascinanta in viata aristocratica a inceputului secolului al XX-lea. Vizitatorii pot explora frumoasele gradini, precum si interiorul sau bogat decorat.

Manastirea „Bacho Kiro”

Ultimul obiectiv de pe lista este tot o Manastire. Situata in Cheile Dryanovo din nordul Bulgariei, Manastirea Bacho Kiro este o bijuterie ascunsa a arhitecturii religioase. Aceasta manastire a fost sapata in stanca si ofera o priveliste spectaculoasa asupra naturii din jur. 

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre cele mai frumoase cladiri ce pot fi vizitate in Bulgaria. Fiecare dintre ele ofera o incursiune in istoria si cultura bogata a acestei tari fascinante. Daca esti pasionat de arhitectura si arta, Bulgaria reprezinta o destinatie captivanta, plina de descoperiri uimitoare.


Excursii de O Zi