Cele mai frumoase manastiri din Romania pe care le poti vizita in excursii de o zi

Lectură: 3 minute

Romania se bucura de sute de manastiri deosebite, unele dainuind de-a lungul veacurilor. Pe teritoriul tarii pot fi admirate manastiri chiar si din anii 1300 sau 1400, care s-au pastrat in stare foarte buna. Fiecare manastire are o arhitectura unica si pot fi vizitate de catre oricine doreste sa se bucure de modul in care arata o bijuterie arhitecturala. De asemenea, sunt manastiri care captiveaza pe oricine, cum ar fi Manastirea Voronet, cu al sau albastru al carui compozitie nu a putut fi descifrata nici astazi. In spatele fiecarei manastiri se afla cate o legenda, asa ca iti recomandam sa afli cat mai multe despre manastirile pe care le vizitezi. 

Daca vrei sa te bucuri de mici escapade in timpul anului, iti recomandam sa alegi excursii de o zi in Romania, de la O Zi Cat o Vacanta si sa vizitezi cele mai frumoase manastiri. In continuare, iti vom prezenta locurile feerice in care poti ajunge alegand excursii de o zi cu plecare din Bucuresti. 

Prima recomandare este Manstirea Rupestra de la Sinca Veche. Desi este un loc magic, nu este suficient cunoscut, asa ca vrem sa afle cat mai multa lume despre aceasta manastire. Legenda spune ca aici se indeplinesc toate dorintele, iar manastirea mai este denumita si Templul Ursitelor din Tara Fagarasului. Specialistii au ajuns la concluzia ca aici a fost un templu dacic, construit in urma cu mai bine de 2000 de ani. In prezent, in pestera se regasesc diverse picturi si simboluri, printre care chipul lui Iisus Hristos, Steaua lui David si simbolul Yin-Yang. 

Una dintre cele mai cunoscute manastiri de pe Valea Prahovei este Manastirea Caraiman. Este situata in Busteni si neaparat trebuie sa o vizitezi macar o data. Are un aspect impozant si se regaseste la poalele Masivului Caraiman. Manastirea este asezata astfel incat poteca spre manastire sa se alinieze Crucii de pe Caraiman. Este foarte usor sa ajungi la aceasta manastire si este bine de stiut ca pe drumul spre locasul de cult, se afla un brad retezat de furtuna in care s-a gasit chipul Maicii Domnului. 

Relativ aproape de Bucuresti se gaseste si Manastirea Curtea de Arges, care este considerata una dintre minunile arhitecturale din tara. A fost ctitorita de Neagoe Basarab si probabil stii deja ca este cunoscuta pentru legenda Mesterului Manole. Cand ajungi la manastire, cauta locul marcat cu un semn rosu de pe zidurile exterioare. Acolo se presupune ca a fost ingropata Ana, sotia mesterului Manole. Pentru constructia manastirii s-au folosit calcar si marmura, aduse din Romania si Grecia. Detaliile sculptate pe manastire sunt impresionante. 

Incheiem seria de recomandari cu Manastirea Cernica, una dintre cele mai frumoase din jurul Bucurestiului. A fost ctitorita de Vornicul Cernica Stirbei si doamna Chiajna, sotia lui. Prima atestare documentara a Manastirii Cernica este din anul 1608. 

Asadar, daca vrei sa vizitezi cat mai multe manastiri, rezerva excursii de o zi! 


Excursii de O Zi