Ce poti vizita vara aceasta in Tara Fagarasului?

Lectură: 3 minute

Nu stii ce sa mai vizitezi vara aceasta? Ce spui de Tara Fagarasului? Aceasta zona este una dintre cele mai frumoase din Romania si cu siguranta te va fascina si pe tine. Poti admira peisaje desprinse din Rai si diverse obiective turistice, in special obiective vechi, cum sunt cetati si biserici fortificate. Daca vrei sa te bucuri de aceste obiective deosebite, iti recomandam sa alegi excursii de o zi in Romania, de pe site-ul nostru. 

Cetatea Fagarasului 

Este una dintre cele mai frumoase cetati din Tara Fagarasului si din Romania. Inauntru, vei putea vizita un muzeu cu diverse exponate, despre care nu iti vom spune foarte multe, deoarece nu vrem sa iti stricam surpriza, insa iti spunem doar ca vei putea vedea toata istoria zonei. De asemenea, vei observa modul in care este construita Cetatea si vei afla foarte multe despre istoria Fagarasului. Iti recomandam sa faci multe poze, pentru a avea amintiri frumoase si pentru a te motiva sa revii aici ori de cate ori vrei sa vizitezi un colt plin de istorie din Romania. 

Abatia Carta 

Manastirea Cisterciana Carta este una dintre cele mai vechi manastiri cisterciene din Europa. Este construita in forma de cruce si surprinzator, chiar daca au trecut 800 de ani, frumusetea ei este incontestabila. Iti recomandam sa petreci mai mult timp aici admirand fiecare zid si acordand atentie detaliilor. Uneori, nu iti va veni sa crezi ca aceasta constructie rezista de mai bine de 800 de ani si suntem siguri ca vei dori sa o mai vizitezi si alta data. 

Bisericile Fortificate 

In Tara Fagarasului, sunt construite foarte multe biserici fortificate, dintre care enumeram: Biserica din Cincu, Biserica fortificata din Cincsor, Biserica fortificata din Biertan, Biserica din Prejmer, Biserica din Viscri si multe altele. Aceste biserici te vor impresiona datorita modului in care au fost construite si de asemenea multumita felului in care s-au pastrat dupa sute de ani. Cu siguranta te vei indragosti de aceste bijuterii arhitecturale si te va fascina istoria lor. In trecut, au jucat un rol important in apararea satelor si a locuitorilor din acele zone. 

Castelul Valea Zanelor si Povestea Calendarului 

Chiar daca ar parea mai mult destinatii ideale pentru copii, adevarul este ca oricine poate vizita aceste deosebite obiective. Castelul Valea Zanelor este una dintre cele mai frumoase constructii recente din Tara Fagarasului. Vei putea sa urci pana la etaj pentru a-ti face poze, te vei delecta cu bauturi racoritoare si vei petrece minute intregi admirand constructia care atrage anual mii de turisti, chiar si din strainatate. Imediat langa acest castel, se afla si un loc minunat, numit Povestea Calendarului. Aici, sunt amenajate casute in diverse forme, fiecare corespunzand unei luni din calendar. Vei incepe turul cu luna ianuarie si il vei termina cu decembrie. 

Asadar, speram ca te-am convins sa vizitezi Tara Fagarasului si sa descoperi toate aceste obiective turistice deosebite. 


Excursii de O Zi