Ce poti vizita vara aceasta in Bulgaria? Iata cele mai populare obiective turistice

Lectură: 3 minute

Inca nu ti-ai planificat vacanta de vara? Nu este nicio problema, deoarece avem recomandarea ideala pentru tine. Ce spui de excursii de o zi in Bulgaria? Astfel, vei putea pleca de mai multe ori si vei descoperi frumusetile Bulgariei in tihna, fara a te stresa in privinta vacantei. In continuare, iti prezentam cateva dintre cele mai populare obiective turistice! 

Balchik 

Stiai ca Balchik a fost resedinta de vara a Reginei Maria a Romaniei? Pe vremea cand Romania a detinut Cadrilaterul, Regina Maria s-a indragostit de aceasta statiune si a decis sa construiasca un Palat aici. Dupa ce vei vizita zona, vei intelege de ce Regina Maria a fost cucerita de priveliste si de atmosfera. Balchik-ul in sine este o statiune eleganta, putem spune boema, unde vei descoperi numerose obiective turistice, nu doar Palatul Reginei Maria. Este bine sa stii ca Balchik este al treilea port ca marime al Bulgariei si prima atestare documentara este veche de mai bine de 2600 de ani. Aici au locuit ionienii, iar asezarea se numea Dionysopolis, in cinstea zeului vinului si al sarbatorilor. Cu toate ca este o zona atat de vizitata, isi pastreaza atmosfera linistita si autenticitatea, fapt pentru care te vei indragosti de Balchik. 

Vei putea vizita Castelul, Gradina Botanica unica in Europa de Est si Centrala, care contine un numar impresionant de cactusi si de asemenea te vei bucura de un parc care a fost inspirat de labirintul mionic. 

Orasul Veliko Tarnovo 

Aceasta destinatie poate fi vizitata in orice anotimp, insa iti recomandam sa mergi macar o data si vara, pentru a te bucura de peisajul exceptional si de aerul curat al zonei. Veliko Tarnovo are o istorie impresionanta si in prezent este unul dintre cele mai vizitate orase din Bulgaria. In trecut, a fost capitala medievala a Bulgaria, iar mai apoi, pe rand a devenit centru istoric, cultural, administrativ si turistic. Te vei putea bucura de cetati impresionante, de o arhitectura deosebita a strazilor si a locuintelor si de asemenea vei intelege de ce este atat de popular acest oras. Datorita faptului ca orasul este inconjurat de trei dealuri, panorama este exceptionala, oriunde te-ai afla. 

Pestera Devetashka – Cascadele Krushuna

Bulgaria este o tara care se bucura de numeroase obiective turistice naturale, iar cele mai spectaculoase sunt Pestera Devetashka si Cascadele Krushuna. Pestera impresioneaza nu doar prin inaltimea sa, ci si datorita faptului ca a fost locuita inca din Paleolitic.Toti turistii care au ajuns aici, au fost impresionanti de marimea pesterii si de felul in care a fost sculptata de natura. 

Daca ajungi la aceasta pestera, neaparat trebuie sa mergi si in zona satului Krushuna, pentru a te bucura de faimoasele Cascade din Parcul Natural Maarata.  

Acestea au fost doar cateva dintre cele mai populare obiective turistice ale Bulgariei. Te invitam sa descoperi pe indelete tara vecina noua si sa te bucuri de frumusetile naturii si de numeroase bijuterii arhitecturale. Te asteptam pe site pentru a rezerva excursiile din Bulgaria care ti se potrivesc cel mai bine! 


Excursii de O Zi