Ce poți vizita într-o excursie de o zi la Veliko Tarnovo?

Lectură: 3 minute

Vara este din ce în ce mai aproape și cu siguranță te gândești și tu la o vacanță bine-meritată. Însă, cum ar fi dacă ți-am spune că poți să te bucuri de mini-vacanțe ori de câte ori vrei, vizitând diverse locații din România și din Bulgaria? Acum este posibil, apelând la programul O Zi Cât o Vacanța. Astfel, poți rezerva vacanțe de o zi în perioadele disponibile și te poți bucura de câte o escapadă și de excursii de o zi in Bulgaria ori de câte ori vrei să te deconectezi. Astăzi vrem să îți prezentăm o locație din Bulgaria care sigur o să îți placă. Este o locație foarte populară, care atrage anual mii de turiști, în special români. Este vorba despre Veliko Tarnovo. 

Orașul este reședința regiunii cu același nume și suntem siguri că o să îți placă foarte mult. Pentru a pleca în această excursie, tot ce ai de făcut este să rezervi vacanța de pe site-ul nostru și să te pregătești de aventură. Te vei întâlni cu grupul la un loc și la o oră stabilite de dinainte. Transportul se efectuează cu un autocar clasificat internațional, astfel că vei avea parte de tot confortul. 

Prima oprire de pe traseu va fi la cel mai mare muzeu etnografic din Bulgaria, situat la poalele munților Balcani. Se numește Muzeul Etnografic Etar și aici vei descoperi tradiții și obiceiuri deosebite ale zonei, ulițe pavate cu piatră și numeroși meșteri locali care te vor îmbia să te implici în diverse activități meșteșugărești. 

După ce vei admira pe îndelete acest sat, drumul va continua spre Mănăstirea Dryanovo, care se află într-o zonă superbă. Mănăstirea a fost fondată la finalul secolului al XII-lea. Este interesant de menționat faptul că a fost arsă și prădată de două ori în perioada dominației otomane. A fost restaurată în anul 1845, iar astăzi, mănăstirea poartă hramul Arhanghelului Mihail. Un alt lucru foarte interesant este altarul mănăstirii, care este unul dintre cele mai apreciate 100 de obiective turistice naționale din Bulgaria. La doar 300 m de mănăstire, se află peștera Bacho Kiro, care are o galerie impresionantă, ca un fel de labirint complicat. La poalele peșterii poți vizita o cascadă pitorească. 

Drumul continuă spre Veliko Tarnovo, capitala medievală a Bulgariei, în prezent un centru administrativ, cultural, istoric și turistic al Bulgariei. Tot aici se află și fostele reședințe ale țarilor și patriarhilor Țaratului vlaho-bulgar. Îți va plăcea super mult acest oraș, mai ales că vei avea timp să îl vizitezi pe îndelete. Apoi, vizita continuă la Cetatea Tsarevets, unde vei putea lua masa și te vei bucura de cumpărături. După ce vizita se va încheia, te vei întoarce acasă pe traseul Ruse-Giurgiu-București, spre seară, în funcție de trafic și de formalitățile vamale. 

Sperăm că ți-am atras atenția cu această excursie și că o vei alege pentru o escapadă oricând vei dori. Pentru mai multe detalii, te așteptăm pe site-ul nostru, unde poți rezerva excursia pentru a te bucura de o zi deosebită în Bulgaria.


Excursii de O Zi