Ce poti vizita in zona Jurilovca din Delta 

Lectură: 3 minute

Jurilovca este un mic sat pescaresc situat pe malul Marii Negre, in Delta Dunarii. Este un loc renumit pentru traditiile sale si pentru un eveniment special, care se intampla anual: Festivalul Borsului de la Jurilovca. In continuare, iti vom prezenta pe scurt de ce este atat de indragita aceasta locatie, alegand excursii de o zi in Romania

In Jurilovca, localnicii traiesc in principal din pescuit si au traditii bogate care se transmit din generatie in generatie. Aici vei vedea barci de pescuit traditionale ancorate in port si pescari pregatindu-se pentru iesirea in mare in zori.

Jurilovca serveste, de asemenea, ca punct de plecare catre Delta Dunarii, rezervatie naturala protejata si una dintre cele mai populare zone de biodiversitate din Europa. Turistii pot lua barci locale pentru a explora canalele incantatoare, salbatice si pline de viata ale Deltei, unde pot admira o varietate impresionanta de pasari, plante acvatice si fauna.

Pentru cei interesati de istoria si cultura locala, Muzeul Satului Jurilovca este o optiune fascinanta. Aici vei gasi o colectie impresionanta de artefacte si exponate care ilustreaza viata traditionala din Jurilovca, inclusiv unelte de pescuit, costume populare si alte obiecte istorice.

Daca adori plaja si relaxarea, Jurilovca ofera plaje si un peisaj marin frumos. Plaja din sat este linistita si mai putin aglomerata decat cele din statiunile turistice mai mari, ceea ce o face perfecta pentru cei care cauta liniste si intimitate.

Bucataria locala din Jurilovca se concentreaza in principal pe peste si preparate din peste. Pestele proaspat este un ingredient esential in preparatele culinare. Poti degusta specialitati precum saramura de peste, chiftele de peste sau placinte cu peste.

De la Jurilovca, poti merge cu o salupa si la Gura Portitei. Aceasta mica asezare este un loc magic, situat pe tarmul Marii Negre, pe litoralul romanesc. Este o oaza de liniste si frumusete pentru cei care il viziteaza. Cea mai notabila caracteristica a Gurei Portitei este linistea sa. Aici, nu vei gasi cluburi de noapte zgomotoase sau aglomeratie, ci vei descoperi o atmosfera relaxanta, perfecta pentru cei care doresc sa scape de agitatia vietii de zi cu zi.

Plaja nesfarsita si marea cu apele sale limpezi sunt principalele atractii ale Gurei Portitei. Locul este ideal pentru plimbari lungi pe plaja, pentru a admira rasariturile si apusurile spectaculoase, sau pentru a te bucura pur si simplu de sunetul linistitor al valurilor.

Gura Portitei este si un punct de plecare pentru excursii in zona naturala protejata in apropiere, numita „Padurea Letea”, cunoscuta pentru padurile de rachita seculara si pentru fauna variata, inclusiv cai salbatici.

Cu ospitalitatea localnicilor si atmosfera sa unica, Gura Portitei este un loc de neuitat pentru cei care doresc sa se bucure de frumusetea simpla a naturii si de linistea marii.

Speram sa vizitezi aceste locuri magice din Delta Dunarii. 


Excursii de O Zi