Ce poti vizita in Varna intr-o zi? 

Lectură: 3 minute

Orasul Varna, din Bulgaria, este al treilea ca marime din tara si totodata este unul dintre cele mai apreciate pentru o vacanta sau pentru un city-break. Au trecut mai bine de 100 de ani de cand Varna a fost declarata in mod oficial statiune pe litoralul bulgaresc, asa ca are o bogata istorie in turism. De asemenea, trebuie sa mentionam si faptul ca Varna este cel mai mare oras de coasta din Bulgaria si aici se afla si cel mai important port maritim din tara. Poti vizita numeroase obiective turistice: palate, muzee, terme romane, pana si cladirile ti se vor parea incantatoare. De asemenea, nu trebuie uitate nici baruril si restaurantele cu mancare exceptonala, magazine ale artizanilor locali, plajele imbietoare si locuril verzi. Iata ce poti vizita in Varna, daca alegi excursii de o zi in Bulgaria

Poti face plaja 

Daca esti in cautarea unei plaje linistite, intinse si totodata bine organizate, atunci Varna este locul perfect pentru tine. O suprafata insemnata in plaja este publica, astfel ca nu este nevoie sa te cazezi la hotelurile din zona pentru a te bucura de nisipul fin si de apa imbietoare. 

Viziteaza Termele Romane 

Termele Romane din Varna reprezinta un obiectiv turistic pe care nu trebuie sa il ratezi. Sunt cele mai mari din Europa de Est si merita sa le acorzi suficient timp. Daca nu optezi pentru ghid, atunci vei avea la dispozitie panouri explicative si vei afla cum se desfasurau activitatile pe vremuri. Vei afla si lucruri interesante despre cum foloseau oamenii baile si toaletele, lucruri inimaginabile astazi. De asemenea, se pare ca existau tarife diferentiate: femeile plateau mai mult pentru ca aveau parul lung si necesitau mai multe produse si mai mult timp pentru ingrijire. 

Muzeul de Arheologie 

Acest muzeu este cunoscut international pentru ca adaposteste cele mai vechi bijuterii din aur realizat manual. Se spune ca greutatea obiectelor din aur expuse in acest muzeu este echivalenta cu greutatea obiectelor din aur care au fost gasite in mormintele faraonilor din Egipt. Aceste bijuterii si obiecte dateaza din secolul 6 i.Hr si au fost decoperite intr-un sit. Tot in acest muzeu pot fi admirate si diverse arme, vase din ceramica sau portelan si surprinzator, o mumie a unui razboinic, care dateaza de mii de ani. 

Catedrala Adormirii Maicii Domnului 

Este cea mai mare din Varna si a treia ca marime din tara si este considerata principalul reper al orasului. A fost inaugurata cu mare fast pe data de 30 august 1886 si a fost construita atat din donatii, cat si dintr-un fel de loterie nationala. Este cu siguranta un loc impresionant, asa ca merita sa vizitezi aceasta catedrala. 

Acestea au fost principalele obiective turistice pe care le poti vizita in Varna. Bineinteles, mai sunt si altele care merita atentia ta, precum Gradina Marii, Acvariul, Observatorul  si Planetariul. In apropiere de Varna, la mai putin de 10 km, poti descoperi si alte atractii turistice deosebite. 


Excursii de O Zi