Castele din Romania ce par desprinse din povesti pe timp de iarna

Lectură: 3 minute

Iarna aceasta, iti propunem sa vizitezi cele mai frumoase castele din Romania si sa te bucuri de peisaje desprinse din povesti. Toate castele din tara noastra sunt frumoase, insa unele sunt feerice pe timp de iarna. 

Numai cand le privesti iti imaginezi o lume de basm si ai dori sa le vizitezi cat mai des posibil. Aceste castele le poti vizita si daca alegi excursii de o zi in Romania

Castelul Peles 

Este considerat pe drept unul dintre cele mai frumoase din tara si chiar din Europa. Amplasarea este feerica, indiferent de anotimp peisajul fiind incantator. Multi turisti care l-au vizitat si la interior, se reintorc macar o data pe an pentru a se bucura de peisajul din curtea acestuia castel. De asemenea, Castelul Peles a fost considerat unul dintre cele mai moderne din lume la inceputul secolului XX. Daca ii vei vizita interiorul, nu iti va veni sa crezi ce tehnologi exista: era complet electrificat multumita unei uzine electrice proprii, dispunea de lift interior si de incalzire centrala. Despre bai poti crede cu usurinta ca sunt de la jumatatea secolului XX. Nu de mult timp, se poate vizita si etajul II al Castelului Peles, asa ca mergi cu incredere si nu vei regreta. Pentru o experienta de vis, cel mai bine il descoperi iarna. 

Castelul Cantacuzino 

Tot din seria castelelor cu privelisti pe care le-ai putea privi in fiecare zi si de care nu te-a satura este si Castelul Cantacuzino. Recent, a devenit cunoscut in toata lumea, datorita faptului ca aici s-a filmat serialul Wednesday, regizat de Tim Burton. Exteriorul castelului a fost folosit pentru multe dintre scene, iar toti cei care au facut parte din proiect au spus ca a avut ,,aerul infricosator” de care era nevoie. Bineinteles, in serial, Castelul Cantacuzino este modificat cu ajutorul efectelor speciale, insa daca il vei vizita si te vei uita la seriale, vei recunoaste exact locurile. DIncolo de faptul ca devenit unul dintre cele mai populare castele din lume, despre Castelul Cantacuzino putem spune ca are o istorie indelungata, si interesanta. De asemenea, privelistea spre Muntii Bucegi este ireal de frumoasa. 

Castelul Corvinilor 

Castelul Corvinilor a fost renovat in ultimii ani si este unul dintre cele mai frumoase din tara. De asemenea, are o istorie impresionanta, iar amplasarea sa este perfecta pentru ca peisajele pe timpul iernii sa fie de neuitat. Castelul a fost construit in secolul al 14-lea, iar ctitor este Voievodul Transilvaniei, Iancu de Hunedoara. La inceput, a avut strict rol de fortareata, insa de-a lungul timpului a fost extins si a devenit unul dintre cele mai frumoase castele din Romania. De asemenea, este unul dintre cele mai importante monumente gotice din tara noastra si cel mai bine conservat monument medieval din Europa de Sud-Est. 

Acestea sunt doar trei dintre castelele pe care le poti vizita pe timp de iarna si nu numai, in Romania. 


Excursii de O Zi