Ai vizitat pana acum Mini Transilvania Park? Daca nu, iata cum poti ajunge aici si ce poti vizita in zona 

Lectură: 3 minute

Ai auzit pana acum de Mini Transilvania Park? Este o atractie turistica deosebita, deschisa acum cativa ani, pe care o indragesc oamenii de toate varstele. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta ce poti vizita la Mini Transilvania Park si de asemenea ce alte obictive turistice vei gasi in zona. Tine cont ca poti vizita aceste destinatii alegand excursii de o zi in Romania. Astfel, nu vei avea nevoie de concediu pentru a descoperi tara noastra si vei putea pleca oricand doresti sa te deconectezi si sa te bucuri de noi aventuri. 

Despre Mini Transilvania Park 

Aceasta atractie turistica se afla la Băile Seiche, langa Odorheiu Secuiesc. Este singurul parc tematic si multicultural, care contine machete ale unor cladiri istorice din tara noastra. Astfel, vei putea face turul Ardealului intr-o singura zi. 

Parcul are o suprafata de 8000mp, unde vei gasi numeroase atractii turistice: 

  • o expozitie in aer liber care contine peste 80 de machete ale unor cladiri reprezentative din Transilvania, monumente istorice si de arhitectura, multe dintre acestea incluse in patrimoniul UNESCO sau in Patrimoniul National (biserici fortificate, manastiri, castele) 
  • o mini mocanita, unica la noi in tara
  • o caruta trasa de bivoli (te poti plimba cu ea) 
  • o zona de agrement 
  • un teren de joaca pentru copii 
  • centrul memorial al etnografului Orbán Balázs
  • Muzeul Apelor Minerale 
  • Muzeul Portilor Secuiesti. 

In aceeasi zi, poti vizita si superba Sighisoara. Aici, poti lua masa de pranz la unul dintre restaurantele cu traditie din oras si apoi poti vizita cele mai impresionante obiective turistice. Stiai ca Sighisoara este singura cetate medievala din Europa inca locuita? A fost inclusa si in Patrimoniul UNESCO si este considerata un muzeu in aer liber. Pasind pe stradutele orasului, vei simti ca te inconjoara istoria la fiecare pas. Este cu adevarat un loc unic, in care cu siguranta vei dori sa revii si cu alte ocazii. Cel mai important obiectiv istoric din oras este fara indoiala Turnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei). Acesta gazduieste si Muzeul de Istorie, iar privelistea de sus este una deosebita. Neaparat trebuie sa vizitezi si Strada Scolii (Scara Scolarilor), o scara construita in anul 1654, la initiativa primarului de atunci, Johann Both care a dorit sa usurze accesul elevilor in timpul iernii sau pe ploaie la scoala ce se afla langa biserica din deal. In Sighisoara mai poti vizita si Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Biserica din Deal, Biserica Romano-Catolica, Turnurile Cetatii si multe altele. 

In cazul in care ai vizitat Sighisoara si vrei sa profiti ca esti in zona si sa vezi alte obiective sau destinatii, te poti indrepta spre Viscri. Este un sat cu totul deosebit, locul unde Regele Charles al III-lea are o casa transformata in muzeu. Este locul de suflet al Regelui si daca vei vizita acest sat superb, iti vei da seama de ce. 

Asadar, speram ca ti-am starnit interesul si ca vei alege excursii de o zi in aceste locatii.


Excursii de O Zi