Ai merge intr-o vacanta in strainatate, dar nu ai prea mult timp? Alege excursii de o zi in Bulgaria!

Lectură: 3 minute

Esti genul de persoana care in weekenduri nu poate sta acasa si vrea sa viziteze cat mai mult? Daca ai vazut tot ce are de oferit tara noastra, probabil iti doresti sa explorezi cat mai mult din Europa. Cu toate acestea, uneori, timpul pare a nu fi un bun aliat, asa ca te gandesti cum poti merge in mini-vacante in straintate fara a-ti lua concediu. Raspunsul este simplu: alegand excursii de o zi in Bulgaria

Bulgaria este una dintre cele mai frumoase tari din Europa si uneori turismul acesteia este subestimat. Este adevarat ca pe litorarul bulgaresc ajung anual sute de mii de turisti, atat bulgari, cat si romani sau din alte tari ale Europei. Insa, Bulgaria inseamna mai mult decat litoralul. Este o tara primitoare, cu peisaje si obiective turistice incredibil de frumoase. 

Vestea buna este ca poti explora Bulgaria la final de saptamana sau chiar si in excursii de o zi, cand vrei sa te relaxezi si sa te deconectezi. Marele avantaj este ca de la Bucuresti, poti ajunge lejer in 3-4 ore la cele mai populare obiective turistice din Bulgaria si astfel poti merge doar intr-o zi in aceasta tara. In cazul in care nu vrei sa pierzi timpul cu planificarea si vrei sa mergi la sigur, iti vom prezenta in continuare cateva excursii de o zi pe care le poti achizitiona direct de pe site-ul nostru. 

Prima recomandare este o Excursie Etar – Veliko Tarnovo. In cadrul acesteia, vei putea vizita urmtoarele atractii: Muzeul Etnografic Etar, Pestera Bacho Kiro, Manastirea Dryanovo si Veliko Tarnovo. Te va impresiona frumusetea zonei si suntem siguri ca vei dori sa revii aici de mai multe ori, pentru a te delecta pe indelete cu peisajele impresionante. 

Probabil stii deja ca Bulgaria este renumita pentru trandafiri si pentru produsele obtinute din aceste flori. Astfel, iti recomandam o Excursie Kazanlak – Festivalul Rozelor. Te vei putea bucura de frumusetea rozelor din Valea Trandafirilor, de traditiile zonei si bineinteles, vei putea sa cumperi toate produsele disponibile pe baza de trandafiri. 

Bineinteles, nu puteam sa uitam de Balchik, avand in vedere ca este locul pe care Regina Maria l-a ales drept destinatie pentru vara. La Balchik, te vei putea bucura de o priveliste incantatoare asupra marii, fiind unul dintre motivele pentru care s-a ales acest loc pentru constructia Castelului Reginei Maria si a unei gradini impresionante. Iti recomandam o Excursie Balchik – Cap Kaliakra. Tot in cadrul acestei excursii, vei vizifta si Cap Kaliakdra, un loc spectaculos, un promontoriu din Marea Neagra, unde apele marii se lovesc de stanci rosiatice. Vei mai vizita si vestigiile unei cetati medievale, un muzeul arheologic si Capela Sfantului Nicolae din zona. 

Acestea au fost doar cateva dintre excursiile pe care le poti alege pentru Bulgaria. Pentru mai multe detalii, te invitam sa intri pe site-ul nostru si sa iti alegi excursia ideala.


Excursii de O Zi