Stiai ca s-a redeschis Castelul Iulia Hasdeu? Anul acesta iti propunem sa il vizitezi

Lectură: 3 minute

Castelul Iulia Hasdeu, unul dintre cele mai misterioase din Romania si chiar si din lume, si-a redeschis portile dupa aproape doi ani, timp in care a fost renovat. Daca ti-ai propus sa il vizitezi si nu mai aveai rabdare pana la redeschidere, acum este momentul potrivit. Chiar daca l-ai mai vizitat pana acum, iti recomandam sa mergi din nou pentru a vedea diferentele inainte si dupa renovare. In continuare, iti vom spune despre acest castel unic in lume si cu siguranta vei dori sa il vizitezi cat mai curand! 

Incepem descrierea Castelului Iulia Hasdeu prin a-ti spune ca este singurul templu al spiritismului din lume. Acest lucru il face atractiv pentru turisti din intreaga lume, nu doar din Romania. Castelul a fost construit in doar 3 ani, intre 1893 si 1896, de catre Bogdan Petriceicu Hasdeu, in cinstea fiicei sale Iulia si conform schitelor aprobate de ea. Insa, este interesant de mentionat faptul ca Iulia Hasdeu murise in anul 1888 si se spune ca planurile au fost dictate prin sedinte de spiritism. 

Iulia Hasdeu a murit cu doar doua luni inainte sa implineasca 19 ani, de tuberculoza. Este considerata un geniu chiar si pentru vremurile noastre. A fost un copil supradotat, absolvind la 8 ani clasele primare, iar la 11 ani Colegiul National Sfantul Sava, in paralel urmand si Conservatorul de muzica din Bucuresti. De asemenea, la 18 ani a absolvit Facultatea Sorbona din Paris, fiind prima romanca absolventa a acestei prestigioase unitati de invatamant. 

Bogdan Petriceicu Hasdeu a fost devastat de moartea fiicei sale, astfel ca si-a dedicat viata cercetand spiritismul, spiritualitatea si viata de Apoi, pentru a incerca sa ia legatura cu fiica sa. Castelul ridicat in cinstea Iuliei Hasdeu este impresionant, fiind o cladire atipica, intesata cu simboluri ce au legatura cu spiritualitatea. Cladirea in sine este sub forma unei cruci incomplete, cu trei turnuri. 

Pentru ca am mentionat simbolurile, in castel vei observa mai multe cifre care se repeta, considerate cifre magice: 3 si 7. Castelul are 3 turnuri, scarile au cate 7 trepte, la intrare sunt 3 tronuri avand fiecare cate 7 volume de carti suprapuse, iar pe fiecare volum sunt trecute numele purtate de Iulia Hasdeu in 7 dintre cele mai importante incarnari anterioare. Acestora li se adauga si diverse simboluri pitagoreice: sapte cercuri si pentagrama. 

Castelul a suferit mici modificari de-a lungul timpului, mai ales ca a fost folosit la un moment dat si drept cazarma militara. Totusi, trebuie sa stii ca obiectele originale sunt pastrate aici, chiar si transcrierile originale dintre Iulia Hasdeu si tatal sau, din timpul sedintelor de spiritism. 

Poti vizita Castelul alegand excursii de o zi in Romania, avand in vedere ca se afla in Campina, asa ca vei ajunge foarte repede aici.  


Excursii de O Zi