5 locuri de vizitat in Bucuresti si in imprejurimi

Lectură: 3 minute

Daca locuiesti in Bucuresti si nu stii ce sa mai vizitezi sau daca esti in trecere prin Capitala si vrei sa te bucuri de locuri deosebite, atunci te invitam sa citesti in continuare si sa descoperi 5 locuri din oras si din imprejurimi care merita atentia ta. De asemenea, pe site-ul nostru vei gasi si numeroase excursii de o zi in Romania, unele axandu-se pe Bucuresti si imprejurimi. 

Delta Vacaresti 

Este unul dintre cele mai impresionante locuri din oras, iar avand in vedere istoria acestuia, este si mai impresionanta formarea micii delte. Lacul Vacaresti este un lac antropic care se regaseste in zona Vitan a orasului. Este prima arie urbana protejata din Romania. Cum s-a format acest loc impresionant din Capitala? In ultimii ani de comunism, aceasta era o zona periferica a orasului, un teren mlastinos cu strazi neasfaltate, unde locuiau multe familii si unde existau gradini frumoase si intinse. Nicolae Ceasusescu a decis demolarea intregii zone si a celebrei Manastiri Vacaresti pentru a construi aici cladiri moderne si un lac: Lacul Vacaresti. Lucrarile nu au mai fost finalizate, iar constructia a ramas in paragina. Avand in vedere ca locul a ramas neatins, cu timpul, vegetatia a inceput sa creasca in mod spontan, iar diverse vietuitoare si-au gasit locul aici. Este un loc unic, pe care merita sa il vizitezi macar o data. 

Parcul Dendrologic Chitila 

Nu multi bucuresteni stiu de aceasta oaza de verdeata exceptionala, in care se pot relaxa si in care pot admira numeroase specii de copaci, chiar si exotici, arbusti si flori. Aici se pot organiza chiar si picnicuri. Se afla pe malul lacului Chitila si este perfect pentru persoanele de orice varsta, avand in vedere ca dispune si de locuri de joaca special amenajate, de multe bancute in care te poti relaxa si de echipamente pentru fitness in aer liber. 

Palatul Mogosoaia 

Daca ajungi la Parcul Dendrologic Chitila, ar fi pacat sa nu mai parcurgi cativa kilometri pentru a vizita si Palatul Mogosoaia. Acesta se afla la 10 km de centrul Capitalei si cu siguranta te va impresiona nu doar cladirea in sine, ci si curtea, privelistea asupra Lacului Mogosoaia si intreaga istorie a acestei zone. Palatul Mogosoaia este fosta resedinta a domnitorului Constantin Brancoveanu si a fost construit in anul 1702. Ulterior, a ajuns in posesia Familiei Bibescu. 

Domeniul Stirbey 

Poti vizita aceasta proprietate privata doar in weekend, insa merita sa iti organizezi planurile astfel incat sa ajungi aici. Te vei bucura de o priveliste superba asupra lacului si poti vizita Palatul Stirbey, construit intre anii 1850-1863, sub forma de cula, in timpul domnitorului Barbu Stirbey. Intreg domeniul cuprinde Palatul Stirbey, Capela Sf. Treime, Turnul de acces, Turnul de apa, Palatul Mic, Lacul Buftea si Serele. 

Parcul Natural Comana 

Desi se regaseste la 45 km de Bucuresti, drumul pana acolo merita, avand in vedere peisajele spectaculoase pe care le vei descoperi. Zona este special amenajata pentru ca fiecare turist sa se bucure de cat mai multe activitati. Vei putea sa te plimbi, sa faci echitatie, sa te distrezi in troliana, sa degusti mancarea de la restaurantele din zona. Vara sunt organizate concerte si diverse activitati pentru copii. Parcul Natural Comana a fost declarat in anul 2004 arie protejata. Exista trasee tematice si locul este excelent pentru amatorii de fotografii. De asemenea, in apropiere se regasesc numeroase alte obiective turistice, in special istorice. 

Speram sa vizitezi aceste locuri in perioada urmatoare! 


Excursii de O Zi