5 atractii turistice din Veliko Tarnovo pe care sa nu le ratezi 

Lectură: 3 minute

Ai fost pana acum in Veliko Tarnovo? Daca nu, atunci ar trebui sa mergi, avand in vedere ca este foarte aproape de Romania, iar de la granita vei ajunge in doar cateva ore. Este un oras impresionant, care te va surprinde la fiecare pas. In continuare, iti prezentam cateva atractii turistice pe care nu trebuie sa le ratezi, pe langa cele deja populare din oras si pe care le poti vizita in excursii de o zi in Bulgaria

Muzeul Iluziilor 

Muzeul Iluziilor din Veliko Tarnovo este o incursiune captivanta in lumea fascinanta a perceptiei si a opticii iluzorii. Are 5 etaje, se intinde pe o suprafata de 500 mp si inauntru vei descoperi holograme, obiecte care leviteaza, camere inversate, tablouri 3D, camere Ames si altele care te vor fascina. 

Fiecare coltisor al muzeului este plin de surprize care pun la incercare mintea si simturile. Prin intermediul experientelor unice oferite, muzeul nu este doar distractiv, ci are si rol de educare, deoarece ilustreaza modul in care mintea umana percepe anumite fenomene.   

Parcul Mini Bulgaria 

Parcul Mini Bulgaria din Veliko Tarnovo reuseste sa capteze esenta si frumusetea Bulgariei in miniatura. Este un loc fermecator, ce ofera o incursiune unica in istoria si traditiile tarii, prezentand turistilor replici autentice ale celor mai importante monumente si atractii din intreaga Bulgaria. Aici, poti vedea cetati medievale, biserici cu arhitectura distincta, reprezentari ale naturii diversificate si asezarilor traditionale si multe altele. Astfel, parcul reuseste sa prezinte tot ce are Bulgaria mai frumos.  

Satul Arbanasi

Satul Arbanasi din Bulgaria poate fi considerat o comoara arhitecturala si culturala ce imbina farmecul traditional cu istoria bogata. Este situat la mica distanta de Veliko Tarnovo, doar cativa km, asa ca merita sa il vizitezi. Este un sat pitoresc unde vei putea vizita case din piatra si caramida, strazi deosebite, vechi si biserici cu fresce uimitoare. Arhitectura sa medievala si atmosfera autentica duc cu gandul la vremurile trecute, oferind o privire intr-o epoca indepartata.  

Parcul Sveta Gora

Parcul Sveta Gora din Veliko Tarnovo este cu siguranta locul unde iti vei petrece destul de mult timp pentru a te relaxa si pentru a admira imprejurimile. Este situat in apropierea centrului istoric si este ideal pentru cei care vor sa se bucure de natura. Gradinile ingrijite, aleile ce imbie la plimbare si privelistea uimitoare spre Veliko Tarnovo creeaza un cadru idilic pentru plimbari relaxante sau a sta si te uita la priveliste. Monumentele si statuile imbogatesc atmosfera parcului. Cu peisajul sau incantator si atmosfera linistita, Parcul Sveta Gora este un loc indragit de locuitori si turisti deopotriva.

Casa Sarafkina

Nu in ultimul rand, Casa Sarafkina din Veliko Tarnovo este un vestigiu ce pastreaza farmecul si eleganta epocii renascentiste bulgare. Este situata in inima istorica a orasului si reprezinta un exemplu remarcabil al arhitecturii, cu elemente distincte precum fatada din piatra si detaliile intricate ale ferestrelor si usilor. Casa a fost restaurata si transformata intr-un muzeu ce aduce in prim-plan viata si cultura bulgara din trecut. Turistii sunt invitati sa exploreze interioarele bogat decorate si sa se intoarca in timp pentru a descoperi bogata mostenire culturala si istorica a regiunii.

Asadar, daca ajungi in Veliko Tarnovo, nu uita de aceste atractii impresionante! 


Excursii de O Zi