3 dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Bulgaria

Lectură: 3 minute

Iti doresti sa vizitezi cat mai multe obiective turistice din Bulgaria, insa nu stii de unde sa incepi? In cazul acesta, iti recomandam in continuare trei destinatii si obiective turistice surprinzatoare, pe care le poti vizita in excursii de o zi in Bulgaria

Castelul Ravadinovo 

Castelul Ravadinovo se afla langa Sozopol, in sudul litoralului bulgaresc si are un aspect ca din povesti, cu toate ca este construit relativ recent. Este construit de catre arhitectul Georgi Kostadinov Tumpalov, care a vrut sa transpuna in realitate un castel care exista numai in basme, care sa fie admirat de generatii intregi. Constructia a inceput in anul 1996. Pentru ridicarea acestei superbe bijuterii arhitecturale au muncit atat arhiectul, cat si familia lui si locuitori din satul din apropiere, Ravadinovo. Un lucru interesant de mentionat este faptul ca pentru castel s-a folosit piatra din Muntii Strandzha, care isi schimba culoarea in functie de momentul zilei, iar cand este luna plina, acesta straluceste. Este cu adevarat un castel din basme. Acest obiectiv turistic va fi apreciat de catre persoane de toate varstele. 

Catedrala Sfantul Aleksandr Nevski din Sofia 

Daca ajungi in capitala Bulgariei, neaparat sa vizitezi si aceasta catedrala, avand in vedere ca este cel mai reprezentantiv monument in oras. Catedrala are o cupola inalta de 45 de metri si un turn al clopotnitei inalt de 53 de metri. Este bine de stiut ca interiorul catedralei este decorat cu marmura italiana. Un lucru interesant este faptul ca in partea de jos a cupolei sunt asternute cu aur cuvintele rugaciunii Tatal Nostru. 

Aceasta catedrala poate fi vizitata intre 07:00 – 19:00, insa este bine sa consulti dinainte site-ul oficial pentru a sti exact cand sunt slujbele, pentru a o admira in voie. Asa cum vei observa si de la fata locului, catedrala are un aspect impunator si o arhitectura deosebita. Cu siguranta vei petrece minute in sir sa o admiri de la exterior si ii vei face zeci de poze pana o vei vizita si in interior. 

Orasul Plovdiv 

Este al doilea oras ca marime din Bulgaria si este situat la 150 km sud-est de Capitala. Un lucru important de mentionat este faptul ca orasul se raspandeste pe 6 dealuri (tapeta), de unde denumirea orasului Plovdiv de Orasul de Tapeta. De asemenea, aici se regaseste si raul Maritsa. Plovdiv este si unul dintre cele mai vechi orase din Europa. 

Aici se regăsesc peste 200 de situri arheologice, iar 30 dintre ele sunt de importanță națională. Cel mai important obiectiv turistic de aici este Amfiteatrul Roman, care dateaza din secolul 2 i. Hr. De asemenea si Stadionul Roman din Plovdiv are o istorie foarte bogata, fiind construit in timpul domniei lui Septimius Severus (193-211). Amfiteatrul este locul unde chiar si astazi se organizeaza diverse spectacole. De la Amfiteatru, te poti bucura de priveliste de vis asupra orasului Plovdiv. 

Speram ca te-am convins sa vizitezi aceste obiective turistice!


Excursii de O Zi