1 Zi / Autocar / 2022

Excursie Kazanlak – Festivalul Rozelor

TARIFE

Standard: 40 Euro / pers.

Seniori 55+ / Studenți: 32 Euro /pers.

Tarif First Minute valabil până la: 28.02.2022 29 Euro Tarif / persoană
Date plecare 04.06 05.06


Servicii incluse Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare) Insotitor de grup din partea agentiei.
Servicii neincluse Asigurarea medicala (recomandata) Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali Tarife informative: Muzeul Trandafirului - 6 Leva/pers Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) - 5 Euro/pers Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.
Program

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 05:30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 06:00. Se va urma traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo – Kazanlak.

Valea Trandafirilor este maiestuoasa! Este locul de origine al rafinatului ulei de trandafir bulgaresc, cunoscut si sub numele de „attar de trandafiri”, un centru de renume mondial pentru productia de ulei de trandafir si sursa pentru producerea celor mai renumite parfumuri din lume. Mai si iunie sunt cele mai active luni din Valea Trandafirilor, intrucat campurile de trandafiri infloresc si intreaga vale este invaluita cu parfumul lor. Este o experienta unica si rara sa petreci macar o zi la Kazanlak, pentru a respira, pentru a te cufunda in parfumul acestor flori. Simtiti trandafirii ca o resursa pentru vindecare, creativitate, echilibru, pace si frumusete. Doreen Virtue scrie: „Maica Maria este adesea numita„ Doamna noastra a trandafirilor „, deoarece aceste flori frumoase sunt unul dintre simbolurile ei. De fapt, numele Rozari inseamna „ghirlanda de trandafiri.” In Evul Mediu, trandafirii au fost folositi in ceremoniile de purificare, iar Maica Maria este simbolul suprem al puritatii. Trandafirii albi sunt asociati cu bucuriile Mariei, cei rosii cu suferinta ei, iar cei galbeni cu gloria ei”.

Trandafirul cu ulei – Rosa Damascena – a fost adus in Bulgaria din India prin Persia, Siria si Turcia. Valea Trandafirilor este situata intre muntii Balcani si Sredna Gora. In secolul al XIX-lea, Rosa Damascena a devenit cea mai mare bogatie a regiunii Kazanlak. Valea Trandafirului include campurile de trandafiri Karlovo, Kazanlak, Strelcha, Pavel Banya, precum si unele parti ale campurilor Nova Zagora. Suprafata totala este de aproximativ 3.300 kmp. Astazi, Rosa Damascenan este un simbol al Bulgariei. Culesul de trandafiri dureaza aproximativ o luna – din 20 mai pana la 20 iunie, dar acest aspect depinde si de conditiile meteo. Culesul se face in fiecare dimineata, intre orele 5 si 9-10.

Primul Festival al Trandafirilor a avut loc in 1903 la Kazanlak. In 1906 a fost organizat un festival de trandafiri la Karlovo. Producatorii din toata valea se aduna imbracati in flori de trandafiri, danseaza si canta toata ziua. Vom vizita Muzeul Trandafirului din oras, apoi avem timp liber pentru a servi masa de pranz si pentru a ne bucura de imprejurimi.

Dupa amiaza, revenim spre casa pe ruta Kazanlak – Veliko Tarnovo – Ruse – Giurgiu – Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic si formalitatile vamale.


Atenționări

Bine de știut – Excursie Kazanlak – Festivalul Rozelor 1 zi autocar
Grup minim 35 persoane.

ATENTIE
* Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala – Leva
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
* Din motive obiective, exista posibilitatea ca organizarea festivalului sa isi modifice data.

Informații
Conditii de plata/anulare
» Avans 30% la inscriere, diferenta cu 30 zile inainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
» Plata 100% la inscriere in cazul first minute/ofertelor speciale/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Tarif/pers.
PLOIESTI Petrom – Metro 10 € /sens
BUZAU McDonald’s Unirea 13 €/sens
BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 15 €/sens
GALATI McDonald’s 15 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 18 €/sens

Alte excursii de O Zi