1 Zi / Autocar / 2022

Excursie Ruse – Manastirea Basarabov – Ivanovo

TARIFE

Standard: 29 Euro / pers.

Seniori 55+ / Studenți: Euro /pers.

Tarif First Minute valabil până la: 01.07.2022 22 Euro Tarif / persoană
Date plecare 21.08 30.10


Servicii incluse Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare) Insotitor de grup din partea agentiei.
Servicii neincluse Asigurarea medicala (recomandata) Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali Tarife informative: Muzeul Panorama ~ 6 Leva/pers, Parcul Natural Maarata - 3 Leva/pers, Pestera Devetashka - 3 Leva/ pers Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) - 5 Euro/pers Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.
Program

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 in Parcarea Academiei Militare (Universitatea Nationala de Aparare Carol I). Plecare la ora 07:00 urmand traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Basarabovo – Ivanovo.

Pornim spre Ruse, al V-lea oras al Bulgariei si important port dunarean. Orasul a fost fondat de imparatul roman Vespasian in perioada anilor 69-79 sub denumirea de Sexaginta Prista („Portul celor saizeci de nave”). In Evul Mediu regiunea Ruse a fost printre zonele cele mai dezvoltate ale statului bulgar. Ne vom opri sa vizitam Catedrala ortodoxa „Sfanta Treime”, construita in anul 1632 si despre care se presupune ca este o catacomba din secolul al V-lea sau o biserica medievala, inclusa mai tarziu in biserica de astazi. Timp liber pentru cumparaturi.

Dupa ce ajungem in centrul satului Basarabovo, urmam indicatorul spre destinatia Manastirea Sfantul Dimitrie. Aceasta ultima parte a traseului se desfasoara de-a lungul vaii raului Rusenski Lom ce ne va surprinde prin frumusetea salbatica a peisajului. Manastirea este una rupestra si, pe masura ce ne apropiem, incep sa se vada sapaturi in stanca, scarile ce urca precum si o curte interioara primitoare. De altfel, la doar cativa kilometri distanta, la Ivanovo se gaseste un alt ansamblu rupestru, pe care il vom vizita impreuna.

Continuam catre Complexul de biserici rupestre Ivanovo, faimos pentru bisericile sapate in piatra, plasate in cadrul unei rezervatii. Complexul de la Ivanovo reprezinta un ansamblu de biserici, capele si manastiri rupestre monolitice sapate in stanca si total diferite de alte complexe monastice din Bulgaria, pe malurile stancoase ale raului Rusenski Lom. Complexul este remarcat pentru frescele sale medievale bine pastrate. In anul 1979, valorosul monument a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO.

CROAZIERA PE DUNARE – vom porni din Ruse si ne vom plimba timp de o ora, pana la Podul Prieteniei si inapoi, pe traseu afland legende si lucruri interesante despre fluviul Dunarea, vom asculta muzica, ne vom relaxa si poate chiar vom dansa.
Sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.


Atenționări

ATENTIE

* Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala – Leva
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Grup minim 35 persoane.

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Tarif/pers.
PLOIESTI Petrom – Metro 13 € /sens
BUZAU McDonald’s Unirea 20 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 20 €/sens
BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 23 €/sens
GALATI McDonald’s 23 €/sens

Conditii de plata/anulare:
» Avans 40% la inscriere, diferenta cu 30 zile inainte de plecare; conditii standard de anulare (safe price) – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
» Plata 100% la inscriere in cazul first minute/ hello sales; penalizare 100% in caz de anulare.


Alte excursii de O Zi