1 Zi / Autocar / 2022

Excursie Etar – Veliko Tarnovo

TARIFE

Standard: 35 Euro / pers.

Seniori 55+ / Studenți: 29 Euro /pers.

Tarif First Minute valabil până la: 28.02.2022 25 Euro Tarif / persoană
Date plecare 03.04 01.06 12.06 05.11


Servicii incluse Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare) Insotitor de grup din partea agentiei.
Servicii neincluse Asigurarea medicala (recomandata) Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali Tarife informative: Muzeul Etnografic Etar – 6 Leva/pers, Manastirea Dryanovo – 2 Leva/pers, Pestera Bacho Kiro - 4 Leva/pers, Cetatea Tsarevets - 6 Leva/pers Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 5 Euro/pers Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.
Top atracții Muzeul etnografic Etar, Manastirea Dryanovo, Pestera Bacho Kiro, Veliko Tarnovo
Program

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 in Parcarea Academiei Militare – acces din Bdul Eroilor. Plecare la ora 07:00 urmand traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Etar – Manastirea Dryanovo – Pestera Bacho Kiro – Veliko Tarnovo.

Prima oprire o vom face la cel mai mare muzeu etnografic din Bulgaria, in regiunea Gabrovo, aflat într-o vale impadurita, pe malul raului Sivek, la poalele muntilor Balcani. Așezat într-un cadru natural superb, Muzeul Etnografic „Etar” te invita la plimbari lungi pe ulitele pavate cu piatra, sa descoperi traditiile și obiceiurile zonei prin intermediul mesterilor locali, sa te implici în activitatile mestesugaresti, sa admiri și să fotografiezi frumoasele case traditionale, vopsite în nuante de galben, portocaliu și albastru.

Vom continua drumul spre Manastirea Dryanovo, aflata intr-o zona superba – fondata la sfarsitul secolului al XII-lea si la inceputul secolului al XIII-lea, pe timpul celui de-al doilea Imperiu Bulgar. Această manastire ortodoxa a fost de doua ori arsa si pradata in perioada dominatiei otomane, fiind restaurata abia în anul 1845. Astazi, lacasul poarta hramul Arhanghelului Mihail. Altarul manastirii Dryanovo reprezinta unul dintre cele 100 de obiective turistice nationale din Bulgaria. La cca 300 m de manastire, vizitam pestera Bacho Kiro, cu galeriile sale luminate discret dar impresionant, pestera fiind de fapt un labirint complicat. Este situata la o altitudine de 335 m, iar la poale ei susura o alta cascada mititica, dar tare pitoreasca, formata de raul Andaka, ale carei ape patrund de milenii in stanca muntelui.
Plecam din superba zona Gabrovo si ne indreptam catre Veliko Tarnovo, capitala medievala a Bulgariei, o zona cu peisaje deosebite, cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria si se afla la doar 160 km de Bucuresti. Veliko Turnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. Orasul vechi se afla pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezita și Sveta Gora. Fostele resedinte ale tarilor si ale patriarhilor Taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul Tsarevets. Numele orasului provine de la cuvantul slav „tern” sau „turn” (tron) si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Turnovo, fiind numit „Veliko” (Mare) datorita marimii si frumusetii sale. Dupa programul de vizita la Cetatea Tsaravets, timp liber pentru masa si cumparaturi.

Dupa amiaza ne vom deplasa spre Romania urmand traseul Ruse – Giurgiu – Bucuresti. Sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.


Atenționări

Bine de știut – Excursie 1 zi Etar – Veliko Tarnovo Autocar
Grup minim 35 persoane.

ATENTIE
* Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala – Leva
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Informații
Conditii de plata/anulare
» Avans 30% la înscriere, diferența cu 30 zile înainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
» Plata 100% la inscriere in cazul first minute/ofertelor speciale/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Tarif/pers.
PLOIESTI Petrom – Metro 10 € /sens
BUZAU McDonald’s Unirea 13 €/sens
BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 15 €/sens
GALATI McDonald’s 15 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 18 €/sens

Alte excursii de O Zi