1 Zi / Autocar / 2022

Excursie Viscri – Sighișoara

TARIFE

Standard: 169 Lei / pers.

Seniori 55+ / Studenți: 149 Lei /pers.

Tarif First Minute valabil până la: 28.02.2022 139 Lei Tarif / persoană
Date plecare 13.03 17.04 22.05 19.06 31.07 27.08 25.09 16.10


Servicii incluse Transport cu autocar clasificat Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare) Insotitor de grup din partea agentiei.
Servicii neincluse Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali Tarife informative: Cetatea Viscri - 5 Lei/pers Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) - 20 Lei/pers Masa de pranz Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.
Program

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 05:30, in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 06:00, pe traseul Bucuresti-Brasov-Viscri-Sighisoara.

Prima vizita o vom face la Viscri, comuna saseasca din judetul Brasov, care, cu ceva timp in urma, se numea Giscriu. Retras de la drumul mare ce leaga Brasovul de Sighisoara, satul Viscri adaposteste una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate sasesti, de altfel aceasta reprezentand una din cele 6 inscrise in patrimoniul mondial UNESCO. Particularitatile asezarii au atras atentia si bunavointa fundatiei Mihai Eminescu Trust, patronata de insusi Printul Charles, care a renovat biserica si cateva case din localitate redandu-le ceva din stralucirea initiala. Izolarea, dar si absenta altor ocupatii in afara de agricultura, au facut ca pe la sfarsitul anilor ‘90 sa apara proiectul Sosete din lana naturala din Viscri, initiat de cei doi nemti stabiliti aici. Sosetele crosetate din vechi pulovere de lana de catre femeile din sat erau la inceput date in schimbul alimentelor (zahar, ulei sau paine). Cum gramada de sosete a inceput sa fie din ce in ce mai mare, cu timpul, trocul s-a transformat intr-un adevarat proiect la care participa 125 de femei din sat. Tarancile tricoteaza aproximativ 10.000 de perechi de sosete, manusi, caciuli, pulovere sau papuci de pasla care ajung la depozitul central din Naumburg (Germania), de unde se vand in toata tara, sau la cafeneaua internationala din Viscri.

Ne continuam traseul spre Sighisoara. Aici ne vom opri sa luam masa de pranz si apoi vom vizita: Turnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei, azi gazduind Muzeul de Istorie), Biserica Manastirii (monument istoric), Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii-Scara Scolarilor (aceasta scara a fost construita in anul 1654 din initiativa primarului Johann Both, pentru a usura accesul elevilor in timpul iernilor grele sau a ploii, la scoala situata langa biserica din deal), Biserica Romano-Catolica, Biserica din Deal (biserica evanghelica construita in mai multe etape intre 1345-1525, inchinata Sfantului Nicolae), Turnurile Cetatii.

Dupa plimbare si timp liber pentru cumparaturi, plecam spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic.


Atenționări

ATENTIE
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Grup minim 35 persoane. Excursie Viscri – Sighișoara 1 zi Autocar

Informații
Conditii de plata/anulare
» Avans 30% la inscriere, diferenta cu 30 zile inainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
» Plata 100% la inscriere in cazul first minute/ofertelor speciale/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.

 

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA           

Orasul Locul de intalnire
PITESTI PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)
BRASOV MOL Calea Bucuresti

 

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Tarif/pers.
BUZAU McDonald’s Unirea 13 €/sens
GALATI McDonald’s 15 €/sens
BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 15 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 18 €/sens

 


Alte excursii de O Zi