1 Zi / Autocar / 2022

Excursie Valenii de Munte – Cheia – Muntele Rosu

TARIFE

Standard: 149 Lei / pers.

Seniori 55+ / Studenți: Lei /pers.

Tarif First Minute valabil până la: 01.07.2022 129 Lei Tarif / persoană
Date plecare 17.07 23.10


Servicii incluse Transport cu autocar clasificat Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare) Insotitor de grup din partea agentiei.
Servicii neincluse Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali/ tarife informative Masa de pranz Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) - 20 Lei/pers Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.
Program

Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 6:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 pe traseul Bucuresti – Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia.

Incepem vizita in Valenii de Munte, o localitate care a jucat un rol important in istoria Romaniei, inca de la inceputurile sale. A indeplinit de-a lungul existentei sale functiile de prestigiu ale unui oras: capitala de judet, vama, targ, resedinta „plaiului Teleajen”, centru politic al raionului si cetatii de cultura Teleajen. Ajunsi in orasul asternut intre islazuri si livezi de pruni, renumit si pentru „tuica de Valeni”, dupa cum scria G. M. Murgoci la 1909, ne oprim mai intai la Muzeul Natura Vaii Teleajenului, cladire care initial a fost scoala, apoi a gazduit trei ani cursurile Universitatii Populare „Nicolae Iorga”, dupa 1948 devenind cinematograf. Dupa o scurta vizita la muzeul de stiinte ale naturii care exemplifica printr-o diorama de mari dimensiuni viata pe Valea Teleajenului am pornit sa exploram rapid cele cateva obiective aflate in apropiere.

Continuam cu Statiunea Cheia ce ocupa o pozitie pitoreasca la poalele Masivului Ciucas intr-o mica depresiune strajuita de culmea Zaganului, ca si de muntii Balaban si Babes. Spre ea converg piraiele Timpa si Cheita care constituie obirsiile riului Teleajen. Padurile de brad si fag de pe inaltimile din jurul statiunii Cheia asigura un aer puternic ozonat, cu specific de depresiune intramontana. Admiram aici un peisaj de vis.

Incheiem ziua cu o plimbare catre una dintre cele mai cunoscute destinatii din Prahova, Muntele Rosu din Masivul Ciucas. Acesta isi trage numele de la un fenomen unic in Romania prin amploarea sa, spectacolul de culori pe care il ofera natura in luna iunie, in momentul infloririi bujorului de munte, cunoscut si sub numele de smardar sau rhododendron.

Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.


Atenționări

ATENTIE

* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Grup minim 35 persoane.

IMBARCARI

Orasul Locul de intalnire Ora
BUCURESTI ACADEMIA MILITARA 06.00
PLOIESTI Petrom – Metro 07.30

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Tarif/pers.
BUZAU McDonald’s Unirea 20 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 20 €/sens
BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 23 €/sens
GALATI McDonald’s 23 €/sens

Conditii de plata/anulare:
» Avans 40% la inscriere, diferenta cu 30 zile inainte de plecare; conditii standard de anulare (safe price) – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
» Plata 100% la inscriere in cazul first minute/ hello sales; penalizare 100% in caz de anulare.


Alte excursii de O Zi