1 Zi / Autocar / 2021

Excursie in Tara Fagarasului – La Vâltori

TARIFE

Standard: 159 Lei / pers.

Seniori 55+ / Studenți: 139 Lei /pers.

Tarif First Minute valabil până la: 30.06.2021 139 Lei Tarif / persoană
Date plecare 20.06 11.07 01.08 15.08 05.09 26.09


Servicii incluse Transport cu autocar clasificat Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare) Insotitor de grup din partea agentiei.
Servicii neincluse Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers Masa de pranz Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.
Top atracții Manastirea rupestră de la Șinca Veche, complexul de instalatii traditionale de prelucrare a lânii “La Vâltori”, Manastirea Sambata de Sus, Izvorul Parintelui Arsenie Boca
Program

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 05:30, in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 06:00, pe traseul Bucuresti – Ploiesti – Campina – Sinaia – Predeal – Brasov – Fagaras – Tara Fagarasului.

Prima vizita o vom face la Manastirea rupestră de la Șinca Veche, locul in care se indeplinesc dorintele. Sub un deal de la poalele Muntilor Fagaras se aduna in fiecare duminica sute de oameni pentru a se ruga. S-a dus vestea ca intr-o grota, nu foarte incapatoare, se intampla lucruri inexplicabile. Unii vorbesc despre fascicule de lumina care apar si dispar, altii spun ca dorintele puse acolo s-au implinit, unii vin pentru energia pe care o emana locul, altii se roaga acolo doar pentru ca acum este un locas de cult ortodox, sfintit de Mitropolitul Ardealului. Grota a primit mai multe denumiri. Crestinii ii spun Manastirea rupestră de la Șinca Veche, locul in care se implinesc dorintele, alții o denumesc “Templul Ursitelor”. In grota este desenat in stanca chipul lui Iisus Hristos. Ne continuam traseul catre Lisa, unde vom vizita complexul de instalatii traditionale de prelucrare a lânii “La Vâltori”, cel mai vechi din România, datând din anii 1850. Dupa vizita, vom servi masa de pranz in Sambata de Sus. Ne continuam traseul catre Manastirea Sambata de Sus, cunoscuta si sub denumirea Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, ctitorie de la sfarsitul secolului al XVII-lea a domnitorului martir, Constantin Brancoveanu. Un secol mai tarziu, habsburgii  au daramat manastirea cu tunurile, reconstructia acesteia facandu-se abia in 1926. Dupa vizitarea manastirii, vom merge la Izvorul Parintelui Arsenie Boca, unul dintre locurile de reculegere duhovniceasca din apropierea Manastirii Brancoveanu. La acesta se ajunge pe o poteca ce ocoleste manastirea, prin fata cladirii numite “Academia Sambata de Sus”, si apoi pe drumul forestier ce serpuieste pe la marginea padurii. Dupa aceste vizite, plecam spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic.


Atenționări

ATENTIE:

* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Bine de știut – Excursie in Tara Fagarasului – La Vâltori
Grup minim 40 persoane.

Informații
Conditii de plata/anulare
» Avans 10 % avans la inscriere, 20% pana la 30.06, diferenta de plata cu pana la 30 de zile inainte de plecare in cazul ofertelor Hello Sales/ofertelor speciale/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.
» Avans 30% la înscriere, diferența cu 40 zile înainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA           

Orasul Locul de intalnire Ora
BUCURESTI ACADEMIA MILITARA 06.00
CAMPINA Casa BUCUR- popas Km 92 07.45
PREDEAL GARA 09.00
PLOIESTI Petrom – Metro 07.30
SINAIA GARA 08.45

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Ora Tarif/pers.

€/sens

BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 01.30 10 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 02.00 10 €/sens
BUZAU McDonald’s Unirea 03.00 7 €/sens
GALATI McDonald’s 01.00 10 €/sens

 *Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic.


Alte excursii de O Zi