1 Zi / Autocar / 2022

Excursie Scornicesti – Manastirea Clocociov – Craiova

TARIFE

Standard: 149 Lei / pers.

Seniori 55+ / Studenți: 129 Lei /pers.

Tarif First Minute valabil până la: 28.02.2022 119 Lei Tarif / persoană
Date plecare 08.05 09.10


Servicii incluse Transport cu autocar clasificat Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare) Insotitor de grup din partea agentiei.
Servicii neincluse Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali/ tarife informative Masa de pranz Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) - 20 Lei/pers Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.
Program

Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 6:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 pe traseul Bucuresti – Pitesti – Scornicesti – Slatina – Craiova.

Incepem vizita cu Casa lui Nicolae Ceausescu, usor de recunoscut datorita aspectului sau traditional. Practic, este singura casa din Scornicesti, care si-a pastrat caracterul initial, fara modificari. Vazand-o, ai impresia ca te-ai intors in timp sau ca te afli intr-un muzeu in aer liber. Dar nu, totul este cat se poate real, casa avand un acoperis din sipci de lemn si pridvor.

Continuam cu Manastirea Clocociov, ctitorita de Dinicu Buicescu si zidita in anul 1645. In prezent, este o manastire de maici cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, fiind in acelasi timp un important monument istoric. O traditie spune ca domnitorul Matei Basarab, urmarit fiind de turci, s-a ascuns in scorbura unui soc din Clocociovul paduros. Scapand de urmaritori, drept recunostinta a hotarat sa ridice o manastire, careia de-a lungul domniei i-a inchinat multe mosii.
Incheiem ziua cu vizita in Craiova, unde parcurgem un tur de oras cu autocarul, admirand: Muzeul de Arta, Prefectura, Primaria, Teatrul National, Universitatea. Apoi parasim autocarul pentru a vizita Biserica Madona Dudu si Catedrala Mitropoiltana si pentru a ne bucura de timp liber pe Calea Unirii din centrul istoric, amenajata doar pentru acces pietonal ce abunda de magazine cochete, restaurante, terase si cafenele.

Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.


Atenționări

ATENTIE

* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Grup minim 35 persoane.

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

 

Orasul Locul de intalnire Tarif/pers.
BUZAU McDonald’s Unirea 13 €/sens
BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 15 €/sens
GALATI McDonald’s 15 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 18 €/sens

Informații
Conditii de plata/anulare
» Avans 30% la inscriere, diferenta cu 30 zile inainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
» Plata 100% la inscriere in cazul first minute/ofertelor speciale/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.


Alte excursii de O Zi