1 Zi / Autocar / 2021

Excursie Plevna – Ruse

TARIFE

Standard: 29 Euro / pers.

Seniori 55+ / Studenți: 23 Euro /pers.

Tarif First Minute valabil până la: 30.06.2021 22 Euro Tarif / persoană
Date plecare 18.07 12.09 10.10


Servicii incluse Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare) Insotitor de grup din partea agentiei.
Servicii neincluse Asigurarea medicala (recomandata) Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali Tarife informative: Muzeul Panorama ~ 6 Leva/pers, Parcul Natural Maarata – 3 Leva/ pers, Pestera Devetashka – 3 Leva/ pers Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 5 Euro/ pers Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.
Top atracții Plevna, Muzeul "Panorama", Peștera Devetashka, Krushuna, cascade din Parcul Natural Maarata, Ruse.
Program

La pas printre minuni naturale

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 05:30 in Parcarea Academiei Militare (Universitatea Nationala de Aparare Carol I). Plecare la ora 06:00 urmand traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Plevna – Krushuna.

Odata ajunsi in Bulgaria vom tine drumul spre Plevna (aprox 2 ore), al III-lea oras ca marime din Bulgaria de nord dupa Varna si Ruse. La Plevna a avut loc cea mai importanta batalie din cadrul Razboiului ruso-turc din 1877-1878, pentru eliberarea Bulgariei de sub jugul turcesc si pentru independenta de stat a Romaniei. Asediul Plevnei, de catre armatele rusesti si romane, a durat 5 luni, iar capitularea cetatii, sub sabia colonelului Mihail Cerchez, in data de 28 noiembrie 1877, este asociata cu victoria si castigarea independentei de stat a Romaniei. Aici vom face o oprire pentru vizitarea Muzeului “Panorama” ce s-a construit in anul 1977 – cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la eliberarea Plevnei. Timp liber pentru masa de pranz in centrul orasului.

Ne deplasam apoi, spre Pestera Devetashka, o pestera care te va impresiona si te va coplesi cu maretia ei. Se spune ca aceasta ar fi fost locuita de oameni inca din Paleolitic, acum 70.000 de ani. Chiar este unul dintre cele mai spectaculoase locuri ale Bulgariei si a carui imagine care te va urmari mult timp dupa ce te intorci acasa. Calatoria continua catre zona satului Krushuna unde vom avea timp liber pentru vizita faimoaselor cascade din Parcul Natural Maarata,

Pornim spre Ruse, al V-lea mare oras din Bulgaria si important port dunarean. Orasul a fost fondat de imparatul roman Vespasian in perioada anilor 69-79 sub denumirea de Sexaginta Prista (“Portul celor saizeci de nave”). In Evul Mediu regiunea Ruse a fost printre zonele cele mai dezvoltate ale statului bulgar. Ne vom opri sa vizitam Catedrala ortodoxă „Sfanta Treime”, construită în anul 1632 si despre care se presupune că este o catacombă din secolul al V-lea sau o biserică medievală, inclusă mai târziu în biserica de astăzi. Timp liber pentru cumparaturi.

In cursul dupa amiezii ne vom deplasa spre Romania urmand traseul Ruse – Giurgiu – Bucuresti. Sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Excursie 1 zi Plevna – Ruse Autocar


Atenționări

Bine de știut – Excursie 1 zi Plevna – Ruse Autocar
Grup minim 40 persoane.

ATENTIE
Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala – Leva
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind
posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;

* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Informații
Conditii de plata/anulare
» Avans 10 % avans la inscriere, 20% pana la 30.06, diferenta de plata cu pana la 30 de zile inainte de plecare in cazul ofertelor Hello Sales/ofertelor speciale/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.
» Avans 30% la înscriere, diferența cu 40 zile înainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA           

Orasul Locul de intalnire Ora
BUCURESTI ACADEMIA MILITARA 06.00
GIURGIU BENZINARIA PETROM 07.15

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Ora Tarif/pers.
PLOIESTI Petrom – Metro 04.00 6 € /sens
BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 01.30 10 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 02.00 10 €/sens
BUZAU McDonald’s Unirea 03.00 7 €/sens
GALATI McDonald’s 01.00 10 €/sens

Alte excursii de O Zi