1 Zi / Autocar / 2022

Excursie Judetul Vâlcea

TARIFE

Standard: 149 Lei / pers.

Seniori 55+ / Studenți: 129 Lei /pers.

Tarif First Minute valabil până la: 28.02.2022 119 Lei Tarif / persoană
Date plecare 21.05 20.08 01.10


Servicii incluse Transport cu autocar clasificat Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare) Insotitor de grup din partea agentiei.
Servicii neincluse Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali Masa de pranz Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) - 20 Lei/pers Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.
Program

Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 6:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 pe traseul Bucuresti – Rm. Valcea – Costesti – Maldaresti.

Prima oprire o vom face la Ocnele Mari. Aceasta reprezinta cea mai importanta zona de extragere a zacamintelor de sare din judetul Valcea. Exploatarea sarii de la Ocnele Mari incepe pe vremea dacilor si continua pana in zilele noastre. De-a lungul timpului, aici au fost deschise mai multe puturi. Pe langa zonele unde inca se fac exploatari de sare, in salina a fost amenajata o zona turistica, la o adancime de 225 m fata de nivelul marii, ce se intinde pe o suprafata de 10.000 mp. Parcul turistic include un altar, un muzeu, terenuri sportive, spatiu de joaca pentru copii, magazine de suveniruri si locuri de servit masa. Continuam spre Manastirea Bistrita, ctitorie a boierilor Craiovesti, ridicata la 1490. Aici s-a instalat prima tiparnita din Tara Romaneasca si o legatorie de carti bisericesti. Tot aici, dupa opinia unor specialisti, s-a tiparit prima carte din Tara Romaneasca, in 1508 – Liturghierul slavon al calugarului Macarie. De asemenea, s-a redactat, in limba romana primul act bisericesc, Zapisul lui Eftimie, la 1573. Constantin Brancoveanu a daruit bisericii un policandru cu oua de strut, fabricat la Viena si un clopot de 800 kg. Continuam spre Cula Greceanu de la Maldaresti, cea mai veche constructie de acest tip din Romania, datand din jurul anului 1517 si la Cula Maldarescu (cumparata de I.G.Duca in 1912). Acest tip de constructii care imbina elementele de arhitectura taraneasca din zona cu rolul de locuinta fortificata, a fost ridicat de boieri locali care cautau sa se adaposteasca din fata incursiunilor otomanilor si a atacurilor cetelor de haiduci.

Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.


Atenționări

Bine de știut – Excursie 1 zi Judetul Vâlcea Autocar
Grup minim 35 persoane.

ATENTIE
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Informații
Conditii de plata/anulare
» Avans 30% la inscriere, diferenta cu 30 zile inainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
» Plata 100% la inscriere in cazul first minute/ofertelor speciale/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Tarif/pers.
PLOIESTI Petrom – Metro 10 € /sens
BUZAU McDonald’s Unirea 13 €/sens
BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 15 €/sens
GALATI McDonald’s 15 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 18 €/sens

 


Alte excursii de O Zi