1 Zi / Autocar / 2021

Excursie Judetul Vâlcea

TARIFE

Standard: 109 Lei / pers.

Seniori 55+ / Studenți: 98 Lei /pers.

Tarif First Minute valabil până la: 01.10.2021 98 Lei Tarif / persoană
Date plecare 02.10 06.11


Servicii incluse Transport cu autocar clasificat Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare) Insotitor de grup din partea agentiei.
Servicii neincluse Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali Masa de pranz Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.
Top atracții Ocnele Mari, Mănăstirea Bistrița, Cula Greceanu de la Măldărești
Program

Un stejar și o legendă

Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 6:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 pe traseul Bucuresti – Pitesti – Rm. Valcea – Costesti – Maldaresti.

Prima oprire o vom face la Ocnele Mari. Aceasta reprezintă cea mai importantă zonă de extragere a zăcămintelor de sare din județul Vâlcea. Exploatarea sării de la Ocnele Mari începe pe vremea dacilor și continuă până în zilele noastre. De-a lungul timpului, aici au fost deschise mai multe puțuri. Pe lângă zonele unde încă se fac exploatări de sare, în salină a fost amenajată o zonă turistică, la o adâncime de 225 m față de nivelul mării, ce se întinde pe o suprafață de 10.000 mp. Parcul turistic include un altar, un muzeu, terenuri sportive, spațiu de joacă pentru copii, magazine de suveniruri și locuri de servit masa. Continuam spre  Mănăstirea Bistriţa, ctitorie a boierilor Craioveşti, ridicată la 1490. Aici s-a instalat prima tiparniţă din Ţara Românească şi o legătorie de cărţi bisericeşti.

Tot aici, după opinia unor specialişti, s-a tipărit prima carte din Ţara Românească, în 1508 – Liturghierul slavon al călugărului Macarie. De asemenea, s-a redactat, în limba română primul act bisericesc, Zapisul lui Eftimie, la 1573. Constantin Brâncoveanu a dăruit bisericii un policandru cu ouă de struţ, fabricat la Viena şi un clopot de 800 kg. Continuam spre Cula Greceanu de la Maldaresti, cea mai veche constructie de acest tip din Romania, datand din jurul anului 1517 si la Cula Maldarescu (cumparata de I.G.Duca in 1912). Acest tip de constructii care imbina elementele de arhitectura taraneasca din zona cu rolul de locuinta fortificata, a fost ridicat de boieri locali care cautau sa se adaposteasca din fata incursiunilor otomanilor si a atacurilor cetelor de haiduci. Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

Excursie 1 zi Judetul Vâlcea Autocar


Atenționări

Bine de știut – Excursie 1 zi Judetul Vâlcea Autocar
Grup minim 40 persoane.

ATENTIE
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind
posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Informații
Conditii de plata/anulare
» Avans 10 % avans la inscriere, 20% pana la 30.06, diferenta de plata cu pana la 30 de zile inainte de plecare in cazul ofertelor Hello Sales/ofertelor speciale/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.
» Avans 30% la înscriere, diferența cu 40 zile înainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA           

Orasul Locul de intalnire Ora
Bucuresti ACADEMIA MILITARA 07.00
PITESTI PETROM Pitesti Est (Podul Viilor) 08.00

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Ora Tarif/pers.
PLOIESTI Petrom – Metro 05.00 6 € /sens
BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 02.30 10 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 03.00 10 €/sens
BUZAU McDonald’s Unirea 04.00 7 €/sens
GALATI McDonald’s 02.00 10 €/sens

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic.


Alte excursii de O Zi