1 Zi / Autocar / 2022

Excursie Argeș

TARIFE

Standard: 149 Lei / pers.

Seniori 55+ / Studenți: Lei /pers.

Tarif First Minute valabil până la: 01.09.2022 129 Lei Tarif / persoană
Date plecare 10.09


Servicii incluse Transport cu autocar clasificat Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare) Insotitor de grup din partea agentiei.
Servicii neincluse Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali/ tarife informative Masa de pranz Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) - 20 Lei/pers Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.
Program

Istorie și legendă

Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 06.30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 07:00. Se va urma traseul Bucuresti – Stefanesti – Golesti – Curtea de Arges – Jgheaburi – Vidraru.

Prima oprire o vom face la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti, o cladire construita in secolul XVII in jurul careia se regasesc numeroase obiective istorice si gradini unde poti petrece o zi intreaga, insumand nu mai putin de 14 ha. Conacul a fost construit de Stroe Leurdeanu in anul 1640 fiind inconjurat de ziduri inalte de caramida, destinate apararii. Este singura constructie laica medievala fortificata din tara si spune foarte multe dintre povestile familiei Golescu, familie cunoscuta pentru ideile sale iluministe, ctitori ai Palatului Regal din Bucuresti si autori ai reformarii invatamantului din Tara Romaneasca.

Continuam spre Curtea de Arges, unde vizitam manastirea cu acelasi nume. Considerata drept una dintre minunile arhitecturale ale acestei tari, Manastirea Curtea de Arges – monument ctitorit de Neagoe Basarab – poarta, dincolo de cunoscuta legenda a Mesterului Manole, o serie de adevaruri istorice prea putin cunoscute. Din dorinta lui Neagoe Basarab, la construirea monumentului s-a folosit, pe langa calcar de Albesti, si marmura adusa tocmai din arhipelagul grecesc. Insa realizarea acestui lucru n-a fost tocmai simpla, mai cu seama ca Insulele se aflau sub control otoman, iar sultanul interzicea folosirea marmurei in biserici, tocmai pentru a nu permite lacaselor crestine sa se se ridice la nivelul moscheelor. Plecam de la Curtea de Arges spre Manastirea Corbii de Piatra, un ansamblu rupestru din secolul XIV, reinfiintat in anul 1512, in perioada domnitorului Neagoe Basarab. Biserica manastirii este sapata in stanca (gresie). Langa biserica, sapate tot in stanca, se afla trapeza manastirii, sala de mese a manastirii, un spatiu daltuit la randu-i in stanca, despre care traditia afirma ca a fost folosit de Neagoe Basarab ca tribunal in aer liber, pentru a face judecati publice.

Mai apoi, ne indreptam catre Lacul Vidraru, iar aici vom avea timp liber pentru masa de pranz si plimbare pe lac. Lacul de acumulare a fost creat in anul 1965 prin construirea Barajului Vidraru, pe raul Arges, pentru productia de energie electrica, irigatii si prevenirea inundatiilor. De asemenea, lacul si instalatiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism si diferite sporturi. Situat intre Muntii Fruntii si Masivul Ghitu, lacul aduna apele raurilor Capra, Buda si ale catorva afluenti directi. La data de finalizare acesta s-a situat, masurat la inaltime, pe locul 8 in Europa si pe locul 20 in lume.

Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.


Atenționări

Bine de știut – Excursie 1 zi Arges Autocar
Grup minim 35 persoane.

ATENTIE
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Conditii de plata/anulare:
» Avans 40% la inscriere, diferenta cu 30 zile inainte de plecare; conditii standard de anulare (safe price) – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
» Plata 100% la inscriere in cazul first minute/ hello sales; penalizare 100% in caz de anulare.

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Tarif/pers.
PLOIESTI Petrom – Metro 15 € /sens
BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 25 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 23 €/sens
BUZAU McDonald’s Unirea 23 €/sens
GALATI McDonald’s 25 €/sens

Alte excursii de O Zi